Når det offentlige sender store kontrakter i udbud eller skal foretage indkøb hos sine leverandører, kommer Atea forsat til at fremgå af listen over betroede parter.
Det er resultatet af Kammeradvokatens undersøgelse af selskabet, der de seneste år er blevet trukket gennem sølet i forbindelse med den såkaldte Atea-sag.
Men nu er virksomheden altså erklæret ren, og det vækker begejstring hos den norske topchef Steinar Sønsteby.
"Vi er meget tilfredse med, at de danske myndigheder formelt har anerkendt Ateas tiltag for at forebygge bestikkelse ved at godkende vores selvrenselsesprogram," udtaler topchefen i en meddelelse fra selskabet som reaktion på afgørelsen.
SKI og Moderniseringsstyrelsen har fortsat en særlig spotlampe rettet mod Atea, der de kommende fire år skal under særlig streng overvågning.
Læs om afgørelsen her: Godt to måneder efter bestikkelsesdom: Atea får igen grønt lys til at kunne deltage i offentlige udbud - men kommer under kontrol i fire år
Morten Felding forsvundet
Atea tilskriver sin frikendelse det omfattende program, der udmundede i, at Atea som det første selskab i Danmark fik en såkaldt antibestikkelses-ISO-certificering.
Det var en omfattende proces, som den danske chef, Morten Felding, allerede i januar tillagde stor værdi.
Det kan du læse mere om her:Morten Felding bruger ny ISO-certificering som skjold mod dårlig omtale af Atea: "Der er ingen andre i Danmark, der har den her certificering"
Selvsamme Morten Felding er dog ikke at træffe, hvis man ønsker en kommentar fra ham til afgørelsen eller forløbets betydning i den henseende.
Han svarer hverken på Computerworlds opkald og hans kommunikationsfolk ringer heller ikke tilbage.
Computerworld har tidligere påpeget, at Morten Felding på mystisk vis er forsvundet, efter han blev afhørt i forbindelse med sagen.
Det kan du læse mere om her: Atea afviser kritiske spørgsmål, men vil gerne tale om sommervejret: Hvorfor gemmer Atea Morten Felding væk fra offentligheden?