Artikel top billede

(Foto: © EU / Jennifer Jacquemart)

EU satser på at have ny tech-skat klar inden årets udgang: Her er nøglepunkterne i det store udspil

Inden årets udgang ønsker EU at indføre en ny skat på digitale tjenester. Se her hvordan de store tech-giganter skal beskattes ifølge det seneste udspil.

EU’s finansministre vil i løbet af ugen diskutere et nyt forslag fra det østrigske EU-formandskab til at beskatte verdens tech-giganter.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

I forslaget lægges op til, at der inden årets udgang bliver taget en beslutning om at indføre en skat på såkaldte ”digitale overskud.”

Der er i praksis tale om en skat på digitale tjenester, og ifølge nyhedsbureauet er der blandt medlemslandene bred enighed om at digitale tjenester i dag bliver beskattet for mildt og at der derfor er behov for nye skatteregler på området.

Læs også: EU vil have nye skatteregler: De store tech-virksomheder slipper for billigt

EU-lande er uenige

EU-landene er dog endnu ikke blevet enige om omfanget af og tidsplanen for en ny skatteaftale.

Mindre EU-lande med lav selskabsskat som eksempelvis Irland og Luxembourg, der huser mange store tech-virksomheder, ønsker ifølge Reuters, at EU afventer udfaldet af den internationale økonomiske samarbejdsorganisation OECD's arbejde med at finde en global løsning på problemet.

Men større EU-lande som Frankrig og Italien, der mener at have tabt millioner af euro på tech-giganternes skattetænkning, ønsker ifølge Reuters derimod en hurtig løsning.

Derfor støtter de større lande EU-kommissionens forslag om at indføre fælles europæiske skat på digitale overskud, som skal indføres før, at der bliver taget beslutninger om globale retningslinjer på området.

Her er nøglepunkterne i udspillet

Det østrigske EU-formandskab frygter, dog ifølge Reuters at EU-landene risikerer at underminere deres skattegrundlag, hvis dde vælger af afventer en global løsning.

Derfor anbefaler formandsskabet, at der bliver vedtaget en midlertidig fælles EU-løsning.

I et forsøg på at opnå et kompromis foreslår det østrigske formandskab en løsning, der kun rammer et begrænset antal virksomheder.

Derfor vil skatten ifølge forslaget kun blive pålagt internetbaserede annoncetjenester, som eksempelvis Google og Facebook, samt virtuelle markedspladser som eksempelvis Amazon.

Derudover vil skatten kun blive pålagt virksomheder med et globalt overskud på 750 millioner euro samt en europæisk omsætning på mindst 50 millioner euro euro.

Læs også: Forstå fiduserne: Derfor er det så svært for EU at gribe ind overfor it-giganternes smarte skattetrick




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere


Skab værdi med produktkonfiguration i Dynamics 365

Deltag i dette webinar og lær, hvordan du kan skabe øget værdi gennem produktkonfiguration med Microsoft Dynamics 365 standard konfigurator og Easy Creator. Eksperter fra CGI vil dele deres indsigt i, hvordan produktkonfiguration kan optimere processer, forbedre kvalitet og øge kundetilfredshed.

05. februar 2025 | Læs mere


Sådan automatiserer du med Copilot

Høst fordelene og sæt strøm til processerne med Microsofts alsidige AI-assistent.

06. februar 2025 | Læs mere