Artikel top billede

Virksomheden bag det datacenterplanerne i Esbjerg får ikke brug for så meget plads, som først antaget. Her er det en model af Appels datacenter i Viborg. Foto: Dan Jensen

Hemmeligt selskab bag datacenter i Esbjerg annullerer opkøbsplaner af ejendomme: Datacenter-grund bliver mindre

Et kommende datacenter i Esbjerg får ikke brug for så stort et grundareal som først planlagt, og derfor får en række grundejere nu ophævede deres lukrative ejendomshandler med virksomheden bag.

Den hemmelige virksomhed bag datacenterplanerne i Esbjerg får ikke brug for så meget plads, som først antaget. Derfor bliver en femtedel af grundarealet nu skåret fra.

Det skriver Jydske Vestkysten.

Ifølge den vestjyske avis har knap 10 lodsejere fået ophævet deres ellers lukrative ejendomshandlere med det ukendte selskab bag planerne, og i stedet må de nu nøjes med et plaster på såret i form af et beløb, der svarer til 10 procent af den oprindelige handelsværdi.

Borgmester bekræfter

Esbjergs bogmester Jesper Frost Rasmussen bekræfter sagen overfor Jydske Vestkysten.

"Den større virksomhed, som ønsker at lokalisere sig i det udlagte erhvervsområde mellem motorvejen og Andrup, har oplyst Esbjerg Kommune, at den ikke ønsker at lokalplanlægge for hele arealet."

"Virksomheden oplyser, at den i processen med planlægningen er nået frem til, at den sydligste femtedel af arealet ikke er nødvendigt for det ønskede projekt,” siger han til avisen.

Læs også:Nyt gigant-datacenter kan være på vej til Danmark: Stor aktivitet på grund ved Esbjerg

Store planer

Ifølge de oprindelige planer var der blevet afsat 250 hektar mellem Esbjerg og landsbyen Andrup til det kommende datacenter, men med de seneste ændringer skrumper grunden nu til knap 200 hektar.

I miljøvurderingen bliver det oplyst, at grunden kan rumme bebyggelse på op til 250.000 kvadratemeter, hvor af de 200.000 kvadratmer er afstattil datahaller, mens de resterende 50.000 kvadratemeter er reserveret til logistik- og servicebygninger, nødstrømsanlæg samt en eller flere højspændingsstationer.

Til sammenligning ventes det, at Apples datacenter i Viborg også får en størrelse på 250.000 kvadratmeter, når det er fuldt udbygget, mens Facebooks datacenter i Odense vil få en størrelse på 184.000 kvadratmeter, når det står fuldt udbygget.

Ekspert: Kun få virksomheder kan stå bag
Peder Bank, der er administrerende direktør for datacenterselskabet Interxion og har mange års erfaringer fra den skandinaviske datacenter-industri, har dog tidligere vurderet, at planerne er så omfangsrige, at det formodentligt er en af verdens helt store tech-giganter, som står bag.

”Jeg vil blive meget, meget overrasket, hvis der er tale om en virksomhed, som vi ikke kender meget godt i forvejen. Den slags datacentre er først og fremmest drevet af behovet, og det er de store brands, der har behovet og den nødvendige økonomi,” sagde han tidligere på året til Computerworld.

Læs også:
Datacenter-ekspert: Kun få virksomheder kan bygge et datacenter af den størrelse, som planlægges i Esbjerg

It-direktør fra Esbjerg om det kommende mega-datacenter: ”Man kan undre sig over, at man kan få så meget bevågenhed for 40 arbejdspladser”

Esbjerg Kommune: Vi aner ikke hvem der vil bygge kæmpe datacenter i kommunen

Så sårbart er det: Google og Facebooks nye Havfrue-søkabel til Danmark er tyndere end en dåsesodavand




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Fyr op under vækst med dataanalyse, AI og innovation

Hvor langt er den datadrevne virksomhed nået i praksis? Det kan du høre om fra virksomheder, som har foretaget transformationen. Du kommer også til at høre, hvordan de anvender AI i processen, hvilke mål de har nået, hvordan de har høstet gevinsterne og hvilke nyskabelser, der er på vej i horisonten.

04. december 2024 | Læs mere


Vejen til skyen

Få indsigt i, hvordan overgangen til en samlet cloud-platform har styrket virksomhedens agilitet, fjernet datasiloer og leveret realtidsdata for bedre beslutningstagning.

04. december 2024 | Læs mere


Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

05. december 2024 | Læs mere