Godmorgen på denne fredag. Her kommer overblikket over dagens hurtige it-nyheder.
It-selskab sætter kurs mod børsen
Det relativt ukendte it-selskab Seluxit, der arbejder med infrastruktur indenfor IoT, sigter efter at blive børsnoteret på First North til efteråret.
Det skriver Finans.
Virksomheden, der blev stiftet af en nordjysk duo tilbage i 2006 har i dag en omsætning på 10 millioner kroner, men børsnoteringen skal give virksomheden vinger.
"Vores kunder har flere gange flaget over for os, at de ser det som en risiko, at Seluxit i bund og grund kun er ejet af to personer,« forklarer administrerende direktør Daniel Lux til Finans.
Virksomheden har i dag blandt andet svenske Husqvarna og et stort tysk el-selskab som kunder, men børsnoteringen skal give virksomheden mere international opmærksomhed.
Elon Musk hyrer storbank på vej mod en eventuel afnotering af Tesla
Iværsætterkometen Elon Musk har hyret den amerikanske storbank Morgan Stanley som rådgiver i forbindelse med overvejelserne om at afnotere Tesla fra børsen.
Det skriver Bloomberg på baggrund af en kilde med kendskab til processen.
Kilden understreger overfor for mediet, at banken er hyret til at rådgive Elon Musk selv og ikke virksomheden.
Tankerne om en afnotering af Tesla kom for dagens lys, da Elon Musk på Twitter den 7. august luftede sine idé og gjorde hele verden opmærksom på, at han endda havde den finansielle side af sagen på plads.
Det har på det seneste fået kursen på Tesla-aktien til at svinge voldsomt.
Algoritme skal smøre Københavns Kommunes telefonkarrusel
I næste uge lancerer Københavns Kommune en it-satsning, der skal gøre oplevelsen i telefonkøen bedre.
Det forklarede Mikkel Folmø, der er kontorchef hos Koncern IT i Københavns Kommune på konferencen "Gode offentlige it-projekter", der i går blev afholdt i København.
Algoritmen skal udfra data på baggrund cpr-nummeret dirigere borgerne hen til en sagsbehandler med forstand på den enkeltes sag og de rette kompetencer til at behandle den.
Initiativet bliver i første omgang sat i værk, når borgerne ringer ind og har et økonomisk udestående med kommunen. Systemet er udarbejdet internt hos kommunen og er en prøveballon for at se potentialet i machine learning.
Google sletter Youtube-kanaler med iranske forbindelser
De store tech-virksomheder fortsætter oprydningen af kanaler for, det de kalder, iransk propaganda.
Denne gang er det Google, der er gået i gang med at slette 39 kanaler på Youtube og 12 konti på Google +, der efter sigende skulle sprede den iranske propaganda.
Det skriver Politico på baggrund af et blog-indlæg fra en højtstående medarbejder hos Google.
"Vores undersøgelser af det her fortsætter og vi vil fortsat dele vores resultater med myndighederne i USA, resten af verden og andre aktører i branchen," skriver Kent Walker fra Googles afdeling for Global Affairs i blogindlægget.
Dermed følger Google samme sti som Facebook og Twitter, der forleden slettede en række konti med samme begrundelse.
Læs mere om det her: Facebook lukker over 650 konti i forbundet med iransk propaganda
Microsoft ramt af anklager om bestikkelse
Amerikanske Microsoft undersøges af de amerikanske myndigheder for anklager om bestikkelse i Ungarn.
Det skriver Wall Street Journal.
Sagen drejer sig om, at der skulle være noget uldent ved en række aftaler om salg af software i Ungarn.
For fem år siden dukkede lignende anklager op. Dengang var selskabet i søgelyset på grund af mistænkelig adfærd i Italien, Kina og Rumænien, hvor det forlød, at man blandt andet havde givet embedsmænd gaver.
Facebook fjerner hundredevis af apps på grund af mistanke
Facebook har fjernet mere end 400 apps siden marts, hvor selskabet iværksatte en større oprydning og gennemgang af de apps, der anvendes i tjenesten med særligt fokus på datamisbrug.
Det fremgår af en ny blogpost fra Facebook.
“Siden marts har vi gennemgået tusindvis af apps, og vi har suspenderet mere end 400 apps på grund af bekymringer om de udviklere, der har bygget dem eller den måde, hvorpå data anvendes på,” lyder det fra Facebook.
Forbrugerombudsmanden vil have webhotel til at lukke for adgang
Hosting-selskabet UnoEuro skal fjerne al adgang til det danske website fixminopgave.dk, lyder det i en ny afgørelse fra Forbrugerombudsmanden.
Det er faktisk anden gang, at Forbrugerombudsmanden giver UnoEuro besked på at fjerne adgangen til sitet, hvorfra der sælges eksamensopgaver.
I første omgang afviste webhotellet nemlig anmodningen.
“Det er afgørende, at en virksomhed, som overtræder loven, ikke kan fortsætte ufortrødent, når der er nedlagt et foreløbigt forbud. Ellers mister forbudsinstituttet sin effekt. Vi forventede derfor, at UnoEuro selv ville blokere for hjemmesiden fixminopgave.dk, når vi gjorde dem opmærksomme på forbuddet, men vi har desværre været nødsaget til at nedlægge et særskilt forbud over for UnoEuro,” siger forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen ifølge afgørelsen, som du finder her.
Britisk premierminister-kandidat vil indføre techskat
Den britiske Labour-leder, Jeremy Corbyn, vil indføre en særlig skat på de store amerikanske techfirmaer som Google, Facebook, Netflix og Amazon, hvis han vinder næste valg, skriver Børsen.
Ifølge avisen skal pengene samles i en særlig fond, der skal bruges til at medfinansiere BBC, nedsætte den britiske licens samt finansiere forskellige investeringer i uafhængig journalistik.
"Det kan gøre det muligt for et demokratiseret og mere pluralistisk BBC at konkurrere langt mere effektivt med multinationale digitale giganter som Netflix, Amazon, Google og Facebook," siger Jeremy Corbyn ifølge avisen.