Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Regioner udskyder opdatering af Sundhedsplatformen

En planlagt opdatering af Sundhedsplatformen er blevet forsinket med tre måneder. Opgraderingen bliver først gennemført til februar næste år.

Region Hovedstaden og Region Sjælland har besluttet at udskyde en planlagt opdatering af Sundhedsplatformen til februar 2019.

Det betyder, at de planlagte forbedringer af det omstridte it-system kommer tre måneder senere end først planlagt.

Udskydelsen skyldes, at Sundheds- og Ældreministeriet og Danske Regioner i løbet af sommerferien har besluttet, at Landspatientregistret, LPR3, skal udskydes til 2019.

Det får den direkte konsekvens for Region Hovedstaden og Region Sjælland, at opdateringen af Sundhedsplatformen derfor også udskydes.

"Det er rigtig ærgerligt, at de lovede forbedringer for personalet ude på hospitalerne nu bliver forsinket. Konsekvensen af udskydelsen af LPR3 er, at forbedringerne til Sundhedsplatformen desværre også må udskydes. Men andre forbedringer kan gennemføres og endda fremrykkes. Jeg tager derfor til efterretning, at administrationens undersøgelse af de forskellige scenarier har ført frem til en anbefaling af en samlet igangsætning i starten af februar," lyder det fra regionsrådsformand i Region Sjælland, Heino Knudsen, i en pressemeddelelse.

Læs også: Danmark har tradition for kuldsejlede it-projekter i det offentlige: I hvilke andre brancher accepterer man en vare med 1.000 fejl?

At haste opdateringen igennem vil ødelægge undervisningen

Regionerne understreger, at der fortsat bliver udført småjusteringer og forbedringer af it-systemet i perioden frem til februar næste år.

Man kigger eksempelvis på om en række forbedringsforslag på medicinområdet kan laves uafhængigtgt af opgraderingen af Sundhedsplatformen.

Det er tidligere kommet frem, at tre ud af fire medarbejdere blandt sundhedspersonalet i Region Hovedstaden ikke har følt sig tilstrækkeligt klædt på til at arbejde med Sundhedsplatformen.

Det kan du læse mere om her: Sundhedspersonalet i Region Hovedstaden var ikke klar til Sundhedsplatformen: Tre ud fire modtog utilstrækkelig undervisning

Hvis den nye opdatering skulle hastes igennem, er det ikke sikkert, at uddanelsesforløbet i systemet ville afspejle de endelige funktionaliteter, lyder det fra Sophie Hæstrop Andersen, der er regionsrådsformand i Region Hovedstaden.

"Vores medarbejdere skal ikke undervises i et ufærdigt system, og der skal være tid til at teste systemet ordentligt igennem, inden det kommer ud på hospitalerne. Utilstrækkelige tests ville betyde, at hospitaler og sygehuse formentlig ville skulle ibrugtage opgraderinger, som ikke ville være fuldt funktionsdygtige. Det ville give en markant risiko for, at der skulle anvendes længere tid til arbejdet med Sundhedsplatformen som en del af patientforløbene og derfor medføre en udfordring for den samlede patientbehandling. Jeg foretrækker derfor at vælge det, der er mest patientsikkert, og som giver størst sikkerhed for et skifte uden større fejl og mangler," siger Sophie Hæstorp Andersen i en pressemeddelelse.

Platform under massiv kritik

Sundhedsplatformen har været stærkt kritiseret.

It-systemet har alene kostet Region Sjælland 700 millioner kroner, og senest har regionen meldt ud, at den først forventer, at it-systemet fungerer efter hensigten om et års tid.

Det kan du læse mere om her: Sundhedsplatformen kostede Region Sjælland 700 millioner: Nu indrømmer regionen at platformen ikke fungerer

Computerworld har for nyligt talt med en af de daglige brugere af EPJ-systemet.

Det kan du læse mere om her: Flemming er superbruger af Sundhedsplatformen: “Jeg har aldrig følt mig ‘super’ - jeg har mere været psykolog for mine kolleger




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere