Artikel top billede

Saleforce advarer om kritisk API-fejl, der stod på i seks uger: "Det er ikke muligt for os at bekræfte, om dine data er blevet set eller ændret af andre kunder"

En API-fejl hos Salesforce har angiveligt været skyld i, at kunders data i seks uger muligvis kan været blevet tilgået af tredjepart eller ændret i. Salesforce kan ikke sige noget om, hvorvidt der rent faktisk er sket utilsigtede hændelser med kundernes data.

Data fra Salesforce Marketing Cloud kan være blevet tilgået af tredjepart eller ændret på grund af en API-fejl, der stod på fra 4. juni til 18. juli.

Det skriver Bank Info Security.

Ifølge Salesforce er der tale om en kodeændring, der kan have medført, at en delmængde kald fra en REST API utilsigtet har hentet eller skrevet data mellem forskellige kundekonti. Mere konkret kan kunder, der har brugt Email Studio og Predictive Intelligence i perioden, være ramt.

Salesforce blev opmærksom på problemet 18. juli. Samme dag udsendte CRM-virksomheden en eRelease, der rettede op på fejlen for hele Marketing Cloud-stacken.

Ved ikke om data er kompromitteret

Ifølge en talsperson fra Salesforce, er der intet tegn på, at fejlen har medført ondsindet adfærd. Men samtidig kan Salesforce ikke afvise, at kunders data kan være blevet tilgået eller ændret af andre kunder.

"Det er ikke muligt for os at bekræfte, om dine data er blevet set eller ændret af andre kunder. Som en konsekvens notificerer vi alle kunder, der potentielt er omfattet, som tilgik Marketing Cloud i denne periode," skriver Salesforce i en meddelelse.

Salesforce rettede fejlen samme dag, men sendte først en besked ud til de kunder, der potentielt kunne være ramt, 15 dage senere.

Læs også: Er Salesforce på vej til at købe danske Sitecore?

Det er under forventningerne

Incident response-ekspert, David Stubley, siger til Bank Info Security, at han er overrasket over, at Salesforce ikke kan afgøre, om kunders data er blevet tilgået af en tredjepart eller ændret.

"Efter min mening er det her under forventningerne. Jeg er overrasket over, at en organisation af denne størrelse ikke har en effektiv overvågning eller logging på plads. Jeg ville spørge dem: Hvad vil de sætte på plads nu?," siger sikkerhedseksperten.

Det står ikke klart, om API-fejlen også kan have medført læk af personlige informationer, hvilket i så fald ville betyde, at Salesforce, med henvisning til GDPR, havde pligt til at indberette hændelsen.

Blandt Salesforces større kunder finder vi virksomheder som danske A.P. Møller Mærsk og Nestle, Aldo, Dunkin' Donuts med flere.

Salesforce fortsætter med at undersøge problemet, men anbefaler kunder, der har været omfattet af problemerne at overvåge og gemmemgå deres data omhyggeligt.

Læs også: Det svære valg for enhver it-chef: Skal du vælge cloud, jern eller outsourcing? Sådan træffer du det bedste valg




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere