Artikel top billede

Tidligere Atea-direktør opgiver at anke dom i bestikkelsessag: Modtager fængselsstraf

Tidligere salgsdirektør hos Atea, Carsten Ritzau, har valgt ikke at anke sin dom på otte måneders delvist betinget fængsel. Det oplyser hans advokat. Dermed er han den første af de dømte, der beslutter sig for at afsone dommen.

Det tog kun få minutter, før den flere end halvdelen af de dømte i Atea-sagen havde anket dommen.

Resten tog sig betænkningstid, men her kort før fristen udløber, kan Computerworld fortælle, at den tidligere salgsdirektør hos Atea, Carsten Ritzau, har valgt ikke at anke dommen.

Det oplyser hans advokat, Sysette Vinding Kruse, i en e-mail til Computerworld.

"Han anker ikke," skriver hun helt kort.

Dermed kommer Carsten Ritzau til at afsone straffen, der for to uger siden blev udmålt i Retten i Glostrup.

Dommen lød på fængsel i otte måneder, hvoraf de tre måneder afsones nu og resten gøres betinget på en række betingelser.

Læs mere her: Her er dommene i Atea-bestikkelsessagen: Millionbøde til Atea og fængselsstraffe til de tiltalte

Indtog en central rolle

De otte måneders fængsel blev udmålt af retten på baggrund af forholdenes karakter, grovhed og antaller af forhold, hvor Carsten Ritzau har givet offentligt ansatte uberettigede fordele for 162.000 kroner og har bedrevet underslæb for mere end 100.000 kroner, står der i dommen.

Retten lagde særligt vægt på, at Carsten Ritzau indtog en særdeles aktiv rolle i den meget omtalte tur til Dubai i 2014, hvor en gruppe folk fra Atea brugte mere end 400.000 kroner blandt andet fra Konto 2840 på at bo på hotel, spise middag og se racerløb.

Læs mere her: Anklager tilfreds med Atea-dommen: Der skal slås hårdt ned på samfundsskadelig kriminalitet, og det mener jeg, man har gjort

Derudover har det haft betydning, at Carsten Ritzau var med til at stifte 3A-it, der senere skulle vinde udbuddet i Region Sjælland for næsen af hans tidligere arbejdsgiver, Atea.

Det har dog trukket i en formildende retning, at han ikke har været øverst i hierakiet og derfor har handlet efter instruktion fra overordnede.

Flere anker

Flere af de dømte i sagen har valgt at anke dommene.

Det gælder senest den tidligere salgschef Per Juul Andersen, der efter betænkningstid har valgt at ville have sagen prøvet ved en højere retsinstans.

For 14 dage siden blev dommene i sagen således læst op i Retten i Glostrup, og her valgte en række af de dømte at anke på stedet.

Efter en ganske kort pause, foranlediget af Rene Clausens advokat, Andro Vrlic, valgte netop Rene Clausen samt Michael Mølkær Jensen, Peter Trans og Claus Hougesen at anke deres domme.

Læs mere her: Seks it-topfolk i bestikkelsessag skal betale 778.000 kroner tilbage til Region Sjælland

Atea tog sig som selskab betænkningstid, men valgte kort tid efter at acceptere dommen, der indbefatter en bøde til selskabet på 10 millioner kroner.

Det har siden ledt til, at virksomheden har skullet indlevere en redegørelse, der i disse dage bliver studeret nøje af Kammeradvokaten.

Det leder videre til en afgørelse, om hvorvidt Atea kan fortsætte sin samhandel med det offentlige på trods af dommen.

Læs mere her: Atea accepterer dom i bestikkelsessag: Betaler bøde på 10 millioner kroner

Den officielle klagefrist udløber onsdag midnat.

Michael Steen Hansens advokat, Mikael Skjødt, skrev i en mail til Computerworld torsdag morgen, at hans klient heller ikke anker dommer.

Opdateres den 12.07.2018 kl 09.56..




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere