Det dansk-stiftede selskab bag motionsappen Endomondo har så meget rod i sit regnskab, at selskabet kan have overtrådt loven.
Det fremgår af selskabets netop offentliggjorte regnskab for 2017, som du kan finde på cvr.dk
I regnskabet kriver Endomondos revisorer fra PricewaterhouseCoopers, at selskabet ‘efter vores mening ikke lever op til kravene i dansk bogføringslovgivning.’
Det skyldes, at selskabet ikke har fulgt ‘almindeligt anerkendt bogførings-praksis,’ når det gælder ‘organisering og udførelse’ af bogføringen.
Ifælge PricewaterhouseCoopers kan Endomondos ledelse ‘pådrage sig ansvar’ for den manglende overholdelse af loven.
Det samme gælder for selskabets moms-regnskab, der er afleveret for sent.
Underskud - og negativ egenkapital
Endomondo blev i 2015 solgt til amerikanske Under Armour for en halv milliard kroner.
Det kan du læse mere om her: Danske Endomondo solgt for halv milliard kroner
Ifølge regnslkabet er selskabet i årets løb overgået til et nyt ERP-system for at ensrette bogføringen med den nye ejer.
Og det er her, at kæden angiveligt er hoppet af.
“Det er beklageligt, at der er blevet lavet nogle fejl. Det har givet nogle udfordringer på kort sigt, at det finansielle setup ikke længere er i Danmark. Det havde været nemmere. Men sådan er det ikke længere, og vi er nu ved at få styr på de ting, der ikke har været styr på,” siger Endomondos danske chef, Christian Lillelund, til Finans.
Det fremgår af regnskabet, at Endomondo kommer ud af seneste regnskabsår med et underskud på 905.000 kroner og en negativ egenkapital på 320.000 kroner.
“Selskabet har mistet hele sin egenkapital. Ledelsen forventer, at selskabet vil være i stand til at reetablere egenkapitalen fra fremtidens indtjening,” skriver selskabet.
“Moderselskabet [Under Armour, red] har overtaget understøttelsen af selskabet i 2018 og står inde for den nødvendige likviditet, så selskabet kan overholde dets forpligtelser over kreditorerne,” hedder det.
Underskuddet på knap en million kroner efter skat er langt mindre end året før. I 2016 landede Endomondo nemlig et underskud efter skat på 7,5 millioner kroner.
Læs også: