Artikel top billede

Nu skal det være slut med tårnhøje-priser for udlandstelefoni

Snart bliver der sat en grænse for hvad det må koste at ringe mellem to EU-lande.

En ny fælles europæisk teleaftale, der gælder for alle EU’s medlemslande, betyder, at der snart vil blive sat en stopper for tårnhøje priser for udlandstelefoni.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Aftalen der faldt på plads sent onsdag aften betyder, at prisen for opkald mellem to EU-lande i fremtiden ikke må overstige 19 euro-cent i minuttet, hvilket svarer til lige knap 1,40 kroner, mens sms-beskeder maksimalt må koste seks cent eller knap 45 øre stykket.

Læs også: Nye roamingregler medfører vildt boom i dataforbruget hos TDC's kunder

Fiber-investeringer

De nye regler kommer efter, at EU sidste år afskaffede de forhadte roaming-priser, og dermed åbnede for, at EU-borgere kunne brugere deres telefoners dataforbindelser over alt i unionen og associerede lande, uden at blive ramt af ekstra-omkostninger.

Udover de nye grænser for prisen på opkald og sms-beskeder betyder den nye aftale også, at der bliver åbnet op for 5G-frekvenser samt indførelsen af incitamenter, der skal gøre det attraktivt for teleselskaber at investere i fiber-udrulning.

Læs også: Efter milliard-investeringer og røde bundlinjer: Nu tjener energiselskaberne penge på fiber-nettet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere