Artikel top billede

Overgangen fra IPv4 til IPv6 er ved at stilne af

En analyse viser, at overgangen til ipv6 er stilnet af. Samtidig giver undersøgelsen ikke umiddelbart svar på hvorfor.

Internetprotokollen IPv6 har længe haft fart på i takt med, at IPv4 er blevet udråbt som en færdig protokol på grund af mangel på adresser.

Men nu ser udviklingen dog ud til at være stagneret.

Det skriver svenske Techworld.

Ifølge en undersøgelse udabrejdet af organisationen Apnic er antallet af internetbrugere, som kan få adgang til indhold via IPv6, steget dramatisk.

I begyndelsen af 2011 kunne blot 0,3 procent af internetbrugerne få adgang til internetindhold via IPv6. Dette tal steg eksplosivt til 17 procent i slutningen af 2017.

Men siden årsskiftet er stigningen stagneret. Således ligger tallet fortsat omkring 17 procent.

Hvad skyldes stagneringen?

En af årsagerne til, at udviklingen er stoppet på verdensplan, er, at mens de største amerikanske og indiske operatører er skiftet til IPv6, er et land som Kina stadig på den gamle protokol.

Desuden tyder det på, at rigere lande har en højere andel af IPv6 end fattigere lande.

Derudover peges der på faktorer som væksten for den enkelte operatør, om tilgangen til IPv4-addresser er ved at slutte, samt om der er konkurrerende aktører, der satser på IPv6.

Læs også: Yes, nu tilbyder vi IPv6: Den er da flot, skat, men hvad kan den bruges til?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere