Verdens it-kriminelle har fundet en ny platform, hvor de uforstyrret har mulighed for at reklamere med jobtilbud, markedsføre hackerprodukter og konsultere hinanden.
Det vurderer sikkerhedsselskabet Check Point, der har observeret, at en stor del af de såkaldte DarkNet-brugere har flyttet deres aktiviteter over på platformen Telegram.
Det sker, efter at myndighederne i USA og Europa ellers er lykkedes med at lukke ned for lignende tjenester som Hansa Market og Alpha Bay.
Lettere tilgængelighed vil betyde flere hackerangreb
Hos Check Point er man ellers glade for de krypterede chat-apps, der giver bedre sikkerhed for brugerne, men det er også en oplagt mulighed for kriminelle, mener sikkerhedsselskabet.
“Igennem tjenester som Telegram har tilgængeligheden af malware aldrig været større. Personlige dokumenter og certifikater bliver spredt, og virksomheder kan blive truet af deres egne ansatte. Og når barren for, hvilke kompetencer det kræver at udføre cyberangreb, konstant sænkes, er det ikke underligt, at vi ser en stigning i cyberangreb mod både virksomheder og privatpersoner,” skriver Check Point i en pressemeddelelse.
Ifølge Check Point kan man på Telegram finde flere opslag, hvor der bliver bliver efterlyst medarbejdere hos specifikke virksomheder.
“Cyberkriminelle vil måske udnytte disse ansatte til at opnå insider-viden og følsomme data, som enten kan sælges eller bruges til at udføre cyberangreb indefra virksomheden,” skriver Check Point.
200 millioner brugere
Telegram skiller sig ud fra andre krypterede chat-apps ved, at det ikke er nødvendigt at være på TOR-netværket for at bruge appen.
“Telegram-appen går langt for at forkæle sine brugere med diskretion. Enhver cyberkriminel med et lyssky tilbud eller budskab kan nyde godt af private end-to-end krypterede chats som et alternativ til de udsatte tråde i online fora,” skriver Check Point.
Appen har i dag over 200 millioner aktive månedlige brugere i hele verden.