Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: It-forhandleren Egiss med kæmpe vækstforventninger ramt af dollarkurs / Dansk låsevirksomhed vil have del af hastigt voksende smart home-marked i USA / Ny teleaftale skal bane vejen for 5G-vækst i hele landet

Morgen-briefing: It-forhandleren Egiss med kæmpe vækstforventninger ramt af dollarkurs / Dansk låsevirksomhed vil have del af hastigt voksende smart home-marked i USA / Ny teleaftale skal bane vejen for 5G-vækst i hele landet / Teleaftale tager ikke hånd om fibermonopoler / Telenor: Hvor er de konkrete målsætninger? / PA Consulting Group køber sig til bedre forståelse af digitale forbrugere / PayPal køber svensk it-selskab for milliarder

Godmorgen fra Computerworld. Her ugens sidste tidlige nyhedsoverblik.

It-forhandleren Egiss med kæmpe vækstforventninger ramt af dollarkurs

Egiss med iværksætteren Jesper Ravn i spidsen ramte en omsætning på næsten 600 millioner i 2017. Det svarer til en vækst på 40 procent, men målet var 50 procent, skriver Børsen.

Jesper Ravn siger, at det ene og alene skyldes den faldende dollarkurs. Målet om at nå én milliard i omsætning i 2018 bliver af samme grund ikke til noget.

"Men jeg er stadig enormt tilfreds med udviklingen. Vi har fået en række nye kontrakter med nogle kæmpestore globale virksomheder. Det er jeg vanvittigt stolt af," siger Jesper Ravn til Børsen.

Selskabet har blandt andet indgået en meget stor aftale med dækfirmaet Michelin om at levere 70.000 computere over hele verden.

Dansk låsevirksomhed vil have del af hastigt voksende smart home-marked i USA.

Låsevirksomheden Danalock fra Harlev åbner kontor i USA for at få bedre fat i det voksende marked for smart home-produkter. USA-afdlingen skal have fokus på at opbygge nye partnerskaber med sikkerhedsvirksomheder, serviceudbydere og detailhandlere.

Selskabet har ansat Bent Sørensen til at lede virksomhedens ekspansion i Amerika. Han kommer fra Sigma Designs / Z-Wave i USA og har erfaring som IoT-rådgiver og mere end 20 års international salgsledelse og forretningsudvikling.

Danalock har mere end 10 års erfaring inden for smart lock-branchen med produkter, der er kompatible med enhver standarddør i hele verden og understøtter et stort udvalg af hjemmeautomatiseringsprotokoller: Bluetooth, Homekit, Zigbee og Z-wave.

Ny teleaftale skal bane vejen for 5G-vækst i hele landet

Alle folketingets partier står bag en ny teleaftale, som ifølge teleminister Lars Chr. Lilleholt (V) har følgende nøglepunkter:

Det er i udgangspunktet markedet selv, der skal udrulle telenet i Danmark. Det offentlige skal kun blande sig, der hvor markedet kan have vanskeligt ved at nå ud.

Telepolitikken skal fremme, at der er adgang til det digitale samfund for borgere og virksomheder i hele Danmark.

Bredbåndspuljen forøges med yderligere 60 mio. kr. i 2018 og målrettes i højere grad mod tyndtbefolkede områder.

Der sættes klare rammer for, hvordan kommuner kan støtte udrulning af mobil- og bredbåndsinfrastruktur uden at påvirke konkurrencen på markedet negativt.

Parterne er enige om at henstille til kommunerne, at de lokalt skal sikre optimale rammer for udrulningen af digital infrastruktur, herunder i forhold til masteleje.

Der nedsættes et nyt brancheforum. Forummet skal bl.a. se på, hvordan eventuelle administrative barrierer for 5G kan nedbrydes, om der kan skabes et miljø for test af nye 5G-tjenester i Danmark, samt hvordan disse kan bidrage til skabe vækst og udvikling i hele landet.

Aftalen løber frem til 2021, hvor partierne igen skal drøfte forliget

Teleaftale tager ikke hånd om fibermonopoler

I en kommentar til teleforliget peger Dansk Erhverv og IT-Branchen på, at politikerne slet ikke tager fat på at regulere monopolet på fibernet.

”Det undrer os, at regeringen ikke presser på for, at der bliver åbnet op for konkurrence på de lokale og regionale fibernet. Det er jo ellers noget, der netop, i tråd med deres ambition, vil øge konkurrencen, give plads til nye produkter og sikre en bedre udnyttelse af netværkene,” siger Poul Noer, chefkonsulent i Dansk Erhverv.

Aftalen kunne også have taget mere fat om problematikken mht. masteleje, mener de to organisationer.

“Når forligsparterne blot skriver, at de henstiller til, at kommunerne har fokus på betydningen af en rimelig masteleje, så er der risiko for, at der ikke sker noget på et område, hvor det ellers er veldokumenteret, at der netop er problemer”, lyder det fra de to organisationer.

Telenor: Hvor er de konkrete målsætninger?

Jesper Hansen, administrerende direktør i Telenor Danmark, siger blandt andet i en kommentar til teleaftalen:

“Med det høje fokus på 5G er det bemærkelsesværdigt, hvor få konkrete og forpligtende målsætninger der er for at sikre smidig sagsbehandling og lav masteleje. I forliget savner jeg konkret handling og en beskrivelse af, hvad staten vil gøre, og hvad man f.eks. vil kræve af kommunerne".

Han er også skuffet over indsatsen for konkurrence på bredbånd..

“Forliget adresserer ikke det akutte behov for at sikre en langt mere effektiv konkurrence på bredbånd eller mere specifikt markedet for højhastighedsforbindelser. Fiberselskabernes net er stadig stort set lukkede, og TDC´s kabel-net er fortsat ureguleret. Det er et kæmpe problem for fremtidens Digitale Danmark, hvor borgerne i sidste ende vil blive sorteper, hvis konkurrencen udebliver, fordi priser og vilkår uden indblanding fra myndighedernes side kan dikteres af de store lokale bredbåndsmonopoler," uddyber Jesper Hansen.

PA Consulting Group køber sig til bedre forståelse af digitale forbrugere

PA Consulting Group (PA) har købt engelske Sparkler med 60 ansatte, som er eksperter i hvordan forbrugere opførerer sig og tænker i en digital verden.

Sparkler arbejder sammen med mange af verdens mest avancerede digitale mærker og blue chip-virksomheder, herunder Microsoft, eBay, Diageo, Electrolux, Sainsbury, Sky og Uber.

“Med ekspertise inden for forbrugerforskning, herunder digitale samfund, er Sparkler markedsledende indenfor forståelse af, hvordan forbrugere tænker og opfører sig i den digitale verden. Virksomheden har en langvarig track record i at hjælpe kunder med at forny deres tjenester og positionere deres mærker”, skriver PA i en pressemeddelelse.

PayPal køber svensk it-selskab for milliarder

Betalingstjenesten PayPal køber den svenske it-virksomhed iZettle for 2,2 milliarder dollars, skriver Reuters.

iZettle er mest kendt for at producere en minikortlæser, der kan forvandle en smartphones og tablets til kasseapparater. Målgruppen er især mindre virksomheder og butikker.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Fyr op under vækst med dataanalyse, AI og innovation

Hvor langt er den datadrevne virksomhed nået i praksis? Det kan du høre om fra virksomheder, som har foretaget transformationen. Du kommer også til at høre, hvordan de anvender AI i processen, hvilke mål de har nået, hvordan de har høstet gevinsterne og hvilke nyskabelser, der er på vej i horisonten.

04. december 2024 | Læs mere


Vejen til skyen

Få indsigt i, hvordan overgangen til en samlet cloud-platform har styrket virksomhedens agilitet, fjernet datasiloer og leveret realtidsdata for bedre beslutningstagning.

04. december 2024 | Læs mere


Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

05. december 2024 | Læs mere