Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) vil have sænket beløbsgrænsen for minimumsløn til udenlandsk arbejdskraft til 325.000 kroner om året, så det bliver nemmere at hyre udenlandsk it-arbejdskraft.
Til ITWatch siger han, at han er klar over, at rekrutteringen af udenlandsk arbejdskraft volder problemer mange stedet i it-branchen.
"Mange danske it-selskaber kan allerede nu tiltrække talenter på et godt brand, og kan derfor rekruttere mange steder i verden indenfor de nuværende regler. Hvis man er over beløbsgrænsen, er det muligt at få arbejdsvisum. Men det er klart, at nogle virksomheder ikke kan udbetale disse lønninger og derfor står de med nogle udfordringer," siger han.
Der har den seneste tid været flere historier fremme om, at de danske regler spænder ben for ønsket om at hyre udenlandske medarbejdere fra lande uden for EU.
Det er især visum-regler og omkostninger ved ansættelsen, der står i vejen.
I dag skal personer fra lande uden for EU tjene mindst 418.000 kroner om året for at kunne arbejde i Danmark.
Dansk Arbejdsgiverforening har tidligere været på banen med melding om, at dette lønkrav bremser for mange medarbejdere.
DA vil således have sænket kravet til 350.000 kroner for it-specialister over 30 år, mens organisationen for alle under 30 år vil have sænket kravet til 323.000 kroner i det første år, de er i landet.
Læs også: Tårnhøj efterspørgsel: Denne type it-medarbejdere er de mest efterspurgte i Danmark lige nu.