Artikel top billede

(Foto: Supphachai)

CRM-software går som varmt brød: Er det hurtigst voksende software-område lige nu

Der sælges CRM-software som aldrig før. CRM-markedet er det hurtigst voksende software-område overhovedet for tiden, og det er der flere gode grunde til.

Der sælges CRM-software som aldrig før. Faktisk overhalede salget af CRM-software salget af database management systemer i slutningen af 2017, hvilket betyder, at CRM nu er den software-type, som der sælges mest af.

Sådan lyder det fra analysehuset Gartner, der samtidig vurderer, at salget af CRM-software vil blive det hurtigst voksende på software-området gennem hele 2018.

Ifølge Gartner blev der i 2017 solgt CRM-software for i alt 39,5 milliarder dollar.

“I 2018 vil salget af CRM-software fortsat være det større end alle andre software-områder, ligesom det vil være det hurtigst voksende software-marked med en forventet vækst på 16 procent,” lyder det fra Gartners Julian Poulter.

Kigger vi lidt dybere i segment-opdelingen, er der især vækst i tre CRM-områder, meddeler Gartner, nemlig ‘lead management,’ ‘voice of the customer’ og ‘field service management.’

Det er ikke mindst ny marketing-teknologi og nye avancerede former for it-systemer, der understøtter salg-processerne i virksomhederne, der ligger til grund for væksten.

Det har fået mange virksomheder, som ellers ikke har investeret særligt i CRM, til nu for alvor at sætte penge af til området.

“Organisationerne er meget opsatte på at undgå informationssiloer og på at få et 360 graders blik på den enkelte kunde,” lyder det fra Gartner.

Hertil kommer, at virksomheder og organisationer for tiden investerer i CRm for at komme på omgangshøjde med den kommende persondataforordning fra EU, da CRM-systemer typisk indeholder store mængder personlige data om kunder og lignende.

“Omkostningerne ved være GDPR-compliant forventes at øge budgetterne til it-sikkerhed, CRM og custumer experience over de kommende tre år,” lyder det fra Gartner.

“Dårlig CRM kan føre til overtrædelse af privacy-reglerne og GDRP-sanktioner,” lyder det fra Gartner.

Læs også: Få nu styr på CRM og customer experience - ellers kan du godt glemme alt om at få succes med den digitale transformation




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere