Microsoft er på trapperne med Windows Server 2019, som selskabet netop har sendt i preview som forløber til den store lancering senere på året.
Previewet giver indblik i, hvad Windows Server 2019 - der er første store Server-udgave siden Windows Server 2016 - kommer til at indeholde.
Den nye udgave kommer således til at rumme integration Microsofts nye management-platform, Project Honolulu, som vil gøre det muligt at arbejde i Azure og Windows Server fra samme browser-baserede interface.
Ifølge Microsoft bliver desuden nemmere integration med Azure Backup, file-synkronisering og lignende.
Ifølge Microsoft er der desuden på baggrund af ønsker fra brugerne i udviklingen blevet lagt vægt på tre områder: Sikkerhed, applikations-platformen og hyperconverged infrastructure.
På sikkerhedsområdet lancerer selskabets Linux VM-support af den virtuelle Shielded-løsning.
Hertil kommer, at Windows Defender Advanced Threat Protection vil blive indbygget i Windows Server 2019.
Den nye Windows Server-udgave sigter også efter at reducere Server Core-containeren med en tredjedel fra i dag fem gigabyte, hvilket vil give udviklere, der arbejder med containere, kraftigt forbedret perfomance.
Og så har vi det open source-baserede Kubernetes, som ifølge Microsoft vil komme til at indeholde ‘markante forbedringer indenfor computing, storage og netværk.’
Skal du så opgradere?
Det store spørgsmål er nu selvfølgelig, om du skal opgradere straks eller vente?
Svaret er ikke ligetil, men er du ‘full blown’ Microsoft-bruger med Microsoft-løsninger fra væg til væg (eller næsten) vil det give god mening at opgradere straks, lyder det fra Computerworlds amerikanske nyhedsbureau.
Dermed vil du hurtigt kunne høste fordelene af de nye features, hvor ikke mindst det nye Project Honolulu-værktøj kan vise sig anvendeligt for de mange it-afdelinger.
Kræver Windows Server 2019 en refresh af din it-backbone, bør du nok overveje det en ekstra gang. Det er nemlig stadig ret uklart, hvordan Windows Server 2019 vil indvirke på produktions-miljøer.
Ifølge Microsoft er Windows Server 2016 den Server-version, der blev rullet hurtigst ud blandt brugerne, og Windows Server 2016 er generelt ret udbredt og populær.
Det betyder, at mange organisationer nok vil holde fast i Windows Server 2016 et stykke tid endnu.
Hvad skal der til for at du skifter til Windows Server 2019? Giv dit besyv med i debatfeltet herunder.