Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

KL hylder Cambridge Analyticas kontroversielle metoder i ny rapport

Kommunernes Landforening har for nylig udsendt en rapport, der fremhæver den skandaleombruste datavirksomhed Cambridge Analytica som et eksempel på, hvordan danske kommuner kan bruge data og algoritmer i kommunikationen med borgerne.

I januar udgav Kommunernes Landsforening (KL) en 730.000 kroner dyr rapport om den teknologiske fremtid i de danske kommuner, hvor i den skandaleramte datavirksomhed Cambridge Analyticas metoder bliver fremhævet som noget de danske kommuner bør lade sig inspirere af. 

Det skriver Politiken.

Cambridge Analytics har i den seneste uge været centrum for en sand medie-orkan efter, at det kom frem, at virksomheden i strid med Facebooks regler fik adgang til et omfangsrigtigt datamateriale fra omkring 50 millioner Facebook-brugere.

Data der efterfølgende blev brugt af Donald Trumps valg-organisation.

Kan bruge algoritmer til at "finde borgere"

I KL-rapporten, der kan læses via KL's hjemmeside fremhæves det, at Cambridge Analytica har spillet en afgørende rolle i det amerikanske præsidentvalg, fordi virksomhedens på baggrund af dataindsamling og adfærdsvidenskab er i stand til "at nudge" brugerne i en bestemt retning.

"For kommunen ligger der perspektiver i at lade algoritmer finde frem til borgere, som ville være engagerede og interesserede i at deltage i en given sag. Lidt som når Netflix-algoritmen kender personer så godt, at den kan foreslå hvilke film og serier, man vil kunne lide. Det vil kunne få konsekvenser for måden at involvere en by i sager, udvikling, ideer og fremtidsperspektiver," lyder det blandt andet i rapporten.

KL har ikke ønsket at lade sig interviewe af Politiken om rapporten, men i et mailsvar til avisen lyder det fra udviklingsdirektør Arne Eggert:

"Det, der er foregået i USA, ville være ulovligt i Danmark og har i øvrigt ikke noget med de danske kommuner at gøre."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere