Artikel top billede

(Foto: Photo by Carlos Muza on Unsplash)

Bitcoin nu så billige at det ikke længere kan betale sig at udvinde dem - hvis man regner alle omkostningerne med

Efter efterårets vilde kurs-stigninger er bitcoin nu faldet så meget i pris, at det ikke længere kan betale sig at mine dem.

Bitcoin-kursen nåede at runde 20.000 dollar i december. Men det går som bekendt op og ned i showbiz, og siden er bitcoin-kursen faldet igen.

Faktisk ligger den nu på et niveau, der gør, at det mange steder ikke længere kan betale sig at udvinde bitcoin - altså ‘mine’ dem.

Det er en omkostningstung proces, der kræver tungt og energikrævende computerudstyr.

“Bitcoin handles for tiden til en pris, der matcher omkostningerne for mining af en bitcoin,” lyder det fra analysehuset Fundstrat, skriver CNBC.

Ifølge Fundstrats egen såkaldte mining-model kostere det 8.038 dollar - omkring 48.500 kroner- at udvinde en bitcoin.

Det kan lyde af meget, men i modellen indregnes både strøm-forbrug, indkøb af computer-udstyr og følge-omkostninger til eksempelvis køling af udstyret.

Kryptovalutaer udvindes i såkaldte 'rigs,' der er sammenkoblede computere med meget kraftige grafikkort, som gennemgår en række komplekse beregninger i arbejdet med at udvinde - 'mine' - bitcoin og lignende.

Ifølge Fundstats model består mere end halvdelen af omkostningerne ved en mining faktisk af udgifter til indkøb af udstyr - blandt andet fordi der hele tiden udvikles nyt og langt mere effektivt udstyr, hvilket øger behovet for udskiftning af udstyr hele tiden.

En bitcoin kunne torsdag flere steder købes til 7.600 dollar - knap 46.000 kroner.

Ikke mindst Kina er kendt som hjemsted for mange ‘minere.’

Det skyldes dels, at strømprisen er lav i Kina, dels at mining af kryptovaluta anvendes som metode til at sende penge ud af landet uden om den kinesiske regerings kontrol.

Fire af de fem største såkaldte bitcoin-miningpools er kinesiske i dag.

Du kan finde en oversigt over disse pools her.

Fundstrat vurderer, at bitcoin-minerne vil fortsætte med at mine bitcoins på deres eksisterende udstyr, indtil prisen er faldet til godt 3.000 dollar.

Her ligger smertegrænsen, som vil få mange minere til at lukke deres computer ned, hedder det.

Læs også: 

Bitcoin-netværket bruger snart mere strøm end hele Danmark.

Valutaspekulanter rydder grafikkort-lagrene hos ProShop igen og igen: "Det er helt vanvittigt for tiden"

Disse fem kilder giver kryptovalutaerne deres enorme værdi - også selv om de ikke er bundet op på banker og samfund




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere