Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne fredag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.
EU: Facebook og Google skal fjerne materiale inden en time
EU forlanger, at sociale medier som Google, Facebook, Twitter og andre etablerer ordninger, så de bliver i stand til at fjerne terrorist-materiale og anden ulovligt indhold inden for en time efter, at det er blevet opdaget.
“Vi er nødt til at reagere hurtigere mod terrorist-propaganda og anden ulovlig indhold, som udgør en alvorlig trussel mod borgernes sikkerhed og fundamentale rettigheder,” lyder det fra Andrus Ansip fra EU-Kommissionen, skriver Financial Times.
Dansk dynefirma reddet fra konkurs af it
Den danske dyneproducent Dykon er blevet reddet fra konkurs af heftig automatisering via blandt andet it-systemer.
Dykon - der ligger uden for Kolding - er ifølge Børsen netop blevet solgt til kapitalfonden Erhvervsinvest, men var for 10 år siden på konkursens rand.
Da ejeren Jens Fredholm pludselig døde i 2007, blev it-manden Petwer Bøgh Petersen kaldt hjem fra Kina for at overtage posten som direktør.
Ifølge Børsen besluttede han sig for at holde produktionen i Danmark fremfor at flytte den til eksempelvis Kina. Medarbejderstaben blev skåret ned fra 140 til 70 mand, og der blev automatiseret i stor stil.
“Det betød blandt andet, at arbejdet i dyneproducentens fjervaskeri pludselig kunne klares af én person, hvor der tidligere stod 16,” skriver avisen.
Sky vil vise Netflix i fjernsynet
Den britiske mediegigant Sky har indgået aftale med Netflix om at kunne tilføje Netflix til Skys tv-pakker.
Netflix er i dag en alvorlig konkurrent til den klassiske tv-industri med sine mere end 118 millioner betalende brugere.
Med aftalen bliver Sky i stand til at give ‘kunderne adgang til endnu mere underholdning på selskabets platform,” som det hedder.
Netflix bliver indlemmet i Sky Q i Storbritannien og Irland senere i år. Senere følger Tyskland, Østrig og Italien.
YouTube sagsøgt for at blokere for ansættelse af mænd
YouTube er blevet sagsøgt af den tidligere Google- og YouTube-medarbejder Arne Wilberg.
Han mener, at YouTube i fjor vedtog en intern regel om, at selskabet ikke ville ansætte hvide og asiatiske mænd til tekniske job, da YouTube havde opsat nogle mål for race- og kønsdiversitet, som selskabet ville nå.
Ifølge Arne Wilberg fik YouTubes HR-afdeling i fjor direkte besked på at aflyse alle jobsamtaler med ansøgere, som ikke var kvinder, sorte eller af spansk afstamning.
Google afviser blankt beskyldningerne.