Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Blot 3,4 procent af samlet budget: Danske forskningsmidler til robotteknologi og kunstig intelligens halter bagefter

Det halter slemt med penge til forskning i ny teknologi inden for blandt andet robot-teknologi og kunstig intelligens.

Kun 3,4 procent af de offentlige forskningsmidler på i alt 22 milliarder kroner går til forskning i datalogi og elektronik, som flere hundrede forskningstunge virksomheder ellers regner for at være de mest relevante for fremtiden, skriver Børsen.

I alt anvendes der blot 750 millioner kroner ud af de 22 milliarder kroner til forskning i robot-teknologi og kunstig intelligens.

Det er langt mindre end i andre lande som Tyskland og USA, der investerer store summer i forskning og udvikling på netop disse områder.

"Jeg synes, at det er ærgerligt, at der ikke går mere til teknologi. Man skal tage nogle valg og satse på at skabe nogle fyrtårne og satse på at blive gode i stedet for at blive halvgode til det hele," siger administrerende direktør i Odense-virksomheden Mobile Industrial Robots, Thomas Visti, til avisen.

Ifølge ham er robot-virksomhederne i Danmark blevet ‘selvkørende.’ Det ændrer dog ikke på, at der bør satses noget mere, hvis Danmark også i fremtiden skal være selvkørende, mener han.

Samme holdning har flere andre, som avisen har talt med.

Læs også: I 2008 ramte Universal Robot bunden af pengekassen: I dag har virksomheden indledt et fynsk vækstmirakel




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere