Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

TDC fusionerer med MTG's nordiske forretning i milliardhandel: TV3-ejere overtager 28 procent af TDC

TDC fusionerer med tv-giganten Modern Times Groups nordiske forretning. TDC betaler 2,5 milliarder kroner til MTG, hvis ejere til gengæld overtager 28 procent af TDC.

Dansk TDC Group fusionerer med den store underholdningskoncern Modern Times Groups nordiske forretning, meddeler selskaberne.

TDC lægger 3,3 milliarder svenske kroner - godt 2,5 milliarder danske kroner - på bordet for for MTG-afdelingerne MTG Nordic Entertainment og Studios, der altså nu lægges sammen med TDC.

Det betyder, at TDC kommer til at håndtere både mobil-, bredbånd, fjernsyn samt hele MTG Nordics tv-kanaler, streaming-tjenester og indhold. 

Dermed “skabes Europas første fuldt integrerede medie- og kommunikations-udbyder,’ lyder det fra selskabet, hvor store tjenester som Viasat, TV3, Get og Viaplay nu samles i et selskab med TDC's topchef Pernille Erenbjerg som direktør.

“MTG Nordics og TDC vil sammen skabe Europas første fuldt integrerede medie- og kommunikationsudbyder. Derfor vil YouSee, Get, Viasat, TV3, Viaplay og adskillige andre velkendte brands blive kombineret til en ny medie- og kommunikationsvirksomhed,” lyder det fra TDC.

Selskabet meddeler endvidere, at ‘kombinationen vil give den samlede virksomhed endnu stærkere innovationskraft og dermed muligheden for at tilbyde endnu mere attraktivt indhold samt den næste generation af underholdningsprodukter.’

Med købet får det, som TDC kalder for ‘den nye virksomhed’ 1.000 dedikerede it-udviklere. De skal blandt andet arbejde på at udvikle ‘mere personlige tv-oplevelser,’ hedder det.

“Den nye virksomhed vil få glæde af stærkt udvalg af indhold med nordisk rækkevidde. Samlet vil den nye virksomhed have tæt på 3 millioner tv-abonnementer på tværs af Sverige, Danmark, Norge og Finland og en samlet rækkevidde på mere end 10 millioner hjem i den nordiske region,” lyder det fra TDC.

For at finansiere købet gennemgår TDC en aktieemission, hvor der udstedes 309.000 nye aktier, som fordeles til MTG’s aktionærer.

Det betyder, at MTG's aktionærer kommer til at eje 28 procent af TDC-koncernen.

Læs også:

TDC i kæmpe digital satsning: Opretter ny organisation med 500 medarbejdere - skal arbejde med it og digitale løsninger

TDC er blevet til lillebror på det nordiske telemarked




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere