Denne klumme er et debatindlæg og er alene udtryk for skribentens synspunkter.
Klumme: Kan man egentlig med lidt kreativitet og en 3D-printer forbedre Wi-Fi-rækkevidden på en standard-router med indbyggede antenner?
Det satte jeg mig for at undersøge, og jeg valgte at tage udgangspunkt i min standard-Wi-Fi-router, som har tre indbyggede 5 GHz-antenner og to indbyggede 2,4 GHz-antenner.
Når man ønsker bedre rækkevidde, gælder det om at designe en antenne med bedre gain.
Derfor har jeg valgt at designe mine 5 GHz-antenner som dobbelte biquads, som er retningsbestemte antenner og i mit konkrete tilfælde opnår jeg en gain på omkring 10 dBi.
Det er en meget stor forbedring, da decibel er en logaritmisk skala.
Til designet af 2,4 GHz-antennerne har jeg valgt at tage udgangspunkt i en kombination af biquad- og yagi-antenner.
Det har jeg gjort af to årsager. Dels for at prøve kræfter med den antennetype, dels af æstetiske årsager – de komplementerer hinanden smukt!
Et klassisk eksempel på en yagi-antenne er i øvrigt tv-antenner.
Virker det så? Svaret er ja!
Jeg har formået at mere end fordoble rækkevidden, og ovenikøbet er jeg endt med en router, som giver selv Asus RT-AC5300 visuelt baghjul.
Den er et mesterværk, hvis jeg selv skal sige det J
Se bæstet og min test af rækkevidden i videoen her:
NB: Jeg laver en opfølgende video, hvor jeg gennemgår antennedesigns og ikke mindst hvordan man forbinder eksterne antenner til en router, hvor endda to af de eksisterende antenner er direkte ætset på PCB’et.
Stay tuned!
--
Husk, I kan følge mig på Facebook, hvor jeg skriver løst og fast om teknologi, og hvor I kan komme med forslag til emner, som jeg kan tage op i klummen: https://www.facebook.com/en.noerds.bekendelser/
Min lille private teknologiske losseplads finder I på http://www.nørdoteket.dk/ hvor jeg dumper de artikler, jeg har skrevet, og diverse andet snask – alt sammen med primær fokus på teknologi
Klummer er læsernes platform på Computerworld til at fortælle de bedste historier, og samtidig er det vores meget populære og meget læste forum for videndeling.
Har du en god historie eller har du specialviden, som du synes trænger til at blive delt?
Læs vores klumme-guidelines og send os noget tekst, så kontakter vi dig - måske bliver du en del af vores hurtigt voksende korps af klummeskribenter.