Artikel top billede

Foto: www.jesperkyd.com og Fatshark.

Danske Jesper Kyd får ny stor opgave: Skal komponere musik til nyt mørkt og blodigt Warhammer-spil

Den danske computerspil-musiker Jesper Kyd har fået opgaven med at komponere musikken til nyt spil i Warhammer-universet.

Danske Jesper Kyd skal komponere et nyt soundtrack til spillet Warhammer: Vermintide 2.

Det er efterfølgeren til first-person shooter-spillet Warhammer: The End Times - Vermintide - og en del af det kendte og efterhånden meget omfattende Warhammer-univers.

Det meddeler det svenske spilfirma Fatshark, der står bag spillet, der bygger på Games Workshops Warhammer-verden.

Ifølge en pressemeddelelse skal Jesper Kyd med udgangspunkt i sine skandinaviske 'viking-rødder’ skabe et soundtrack med med masser af atmosfære.

Spillet beskrives som 'mørkt og blodigt', og det udkommer til pc og konsoller i her i starten af 2018.

“Med inspiration fra nordisk mytologi udforsker Jesper Kyds originale bidrag til Vermintide 2 gammel stamme-musik og mørke, magiske fantasy-elementer, ligesom det bygger videre på det rå akustiske lydlandskab, han udviklede til det første spil,” forklares det i meddelelsen.

Kendt spil-musiker

Jesper Kyd blev født i København i 1972.

Han indledte sin musikkarriere ved klaveret, men siden blev det Commodore 64 og Amiga, der førte til en karriere som musiker og lydmager i spilindustrien.

Computerworld har tidligere interviewet Jesper Kyd, der er et kendt navn i spilkredse og har vundet flere BAFTA- og MTV/Billboard-priser.

Han har blandt andet komponeret musik til Hitman-serien, Assassin’s Creed og Freedom Fighters.

"Det handler om at komme ind under huden på spillet og forstå, hvad det er, som udviklerne gerne vil fortælle med det,” fortale Jesper Kyd i 2006 fra sit hjem i Los Angeles om det at udvikle spilmusik.

“Musikken betyder noget, fordi den kan få dig til at føle ting. Lydeffekterne skaber en realisme, men de får dig ikke til at føle ret meget – og det er her, at musikken kommer ind, for den giver spillet meget mere dybde," sagde Jesper Kyd.

Du kan læse interviewet her: Dansk musik-mager slår tonen an i spilindustrien

Herunder kan du høre et par eksempler på Jesper Kyds musik til det nye spil, Warhammer: Vermintide 2.

Hør musikken




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere