Det er Google og Facebook, der i samarbejde står bag det nye søkabel med navnet ”Havfrue”, som i 2019 vil gå i land i Endrup ved Esbjerg på det danske vestkyst.
Det skriver blandt andet Wall Street Journal.
Søkablet er blot et ud af i alt tre nye store søkabler, som Google planlægger at opføre i de kommende år.
De nye søkabler er angiveligt en del af Googles oprustning i selskabets cloud-krig mod Amazon og Microsoft.
Læs også: Nyt transatlantisk sø-kabel rammer Danmark: Kan bane vejen for nye datacentre
Udover kablet mellem USA og Danmark, planlægger Google også at anlægge et kabel mellem Los Angeles og Chile samt et tredje kabel, der skal forbinde Hong Kong med den amerikanske stillehavsø Guam.
”Samlet set ville disse investeringer forbedre vores netværk – verdens største – der vurderes til at levere op mod 25 procent af verdens internet-trafik,” skriver Ben Treynor Sloss, der står i spidsen for Googles cloud-platform i et blogindlæg.
Gør Danmark mere attraktiv
Brancheorganisationen Datacenter Industrien oplyser, at kablet vil fordoble datakapaciteten mellem USA og Danmark, og vil gøre Danmark til et væsentligt mere attraktivt sted at opføre datacentre.
”Vi får nu endnu bedre, internationale dataforbindelser, som også er en vigtig faktor for placeringen af nye datacentre," siger Henrik Hansen, direktør for Datacenter Industrien, ifølge en pressemeddelelse.
Flere datacenterplaner
Google og Facebook, der står bag det nye søkabel, har planer om opførsel af datacentre i Danmark.
Facebook er allerede i gang med at opføre et datacenter ved Odense, mens Google har opkøbt to datacentergrunde i Danmark.
Den ene grund er placeret ved Fredericia, mens den anden grund ligger i Aabenraa, hvor Apple også planlægger at opføre et datacenter.
Google har dog tidligere oplyst, at det er uvist om selskabet ønsker at opføre et datacentre på grunden - og i så fald hvornår.
I en udtalelse til dagbladet Information sidste år, lød det således fra Google:
“På nuværende tidspunkt har vi ikke planer om at bruge grunden, men vi vil sikre os muligheden for at ekspandere vores datacentre i Europa, hvis vores arbejde kræver det. Vi forventer dog ikke at tage nogen beslutninger i den nærmeste fremtid.”
Læs også:
Her er historien om Googles hemmelige 'Project Earth' - og forbindelsen til Fredericia