Artikel top billede

(Foto: Morten Sahl Madsen)

Afhøring af Morten Felding aflyst: 85.000 fundne mails får forsvarsadvokater til at råbe stop

Retsmødet onsdag hvor Ateas nuværende danske direktør, Morten Felding, skulle afgive vidneforklaring i Danmarkshistoriens største bestikkelsessag, er blevet aflyst

Det længe ventede retsmøde, hvor vi endelig skulle have hørt forklaring fra Ateas nuværende danske administrerende direktør, Morten Felding, i den store bestikkelssag er aflyst. 

Det oplyser senioranklager fra Statsanklageren, Alexander Dzougov til Computerworld tirsdag eftermiddag. 

Også det planlagte retsmøde fredag er blevet aflyst. Senioranklageren oplyser, at aflysningerne sker på grund af it-tekniske problemer. 

Dog fortæller flere af de tiltalte forsvarsadvokater, at det er på deres ønske, at retsmøderne er blevet aflyst. Dette sker på grund af et stort fund af nye bevismaterialer hos Bagmandspolitiet, heriblandt 85.000 mails tilknyttet de tiltalte, som er blevet udleveret til forsvarsadvokaterne. 

"Retten har for nogen tid siden pålagt SØIK (Bagmandspolitiet) at udlevere mails fra min klients konto. Vi fik cirka 8.000 mails i et særligt fil-format, men vi har flere gange undret os, for det har set ud, som om der manglede noget, fortæller tidligere it-driftschef Rene Clausens forsvarsadvokat, Andro Vrlic til Ritzau.

Hans fortælling bakkes op af forsvarsadvokat Naja Wærness Larsen, hvis klient er den tidligere udviklingschef i Region Sjælland, Michael Mølkær Jensens.

Hun bekræfter til Computerworld, at det er forsvarsadvokaterne, der har ønsket at få aflyst retsmødet i morgen onsdag efter at have modtaget de mange nye bilagsmaterialer, herunder de mange tusinde mails og nye bilag om kendskab og oprettelse af "Konto 2840."

Her er man utilfreds med udleveringen af de mange bilag, da flere af dem er måneder gamle, og som man nu skal bruge tid på at gennemgå. Bagmandspolitiet var ellers blevet pålagt for længe siden at udlevere alle emails.  

"Det er forsvarerne, der har anfægtet denne fremgangsmåde og bedt om udsættelse af sagen, og anklagemyndigheden har måtte acceptere udsættelsen - og det er altså deres arbejdsmetoder, der er skyld i forsinkelsen af sagen," skriver Naja Wærness Larsen til Computerworld i en mail. 

Det planlagte retsmøde torsdag vil stadig finde sted. På torsdagens retsmøde vil det blive afklaret, hvornår onsdagens og fredagens ellers planlagte vidneforklaringer nu skal finde sted.

Onsdag var ellers dagen, hvor Morten Felding skulle afgive forklaring om sin rolle i den store bestikkelsessag, hvor tidligere Atea-chefer er tiltalt for at have bestukket offentligt ansatte it-chefer i Region Sjælland.

De offentligt ansatte er tilsvarende tiltalt for at have modtaget bestikkelse samt underslæb, da bestikkelsen i form af rejser og middage ifølge Bagmandspolitiet (SØIK) er blevet betalt via midler, som Regionen havde til gode hos Atea. 

Læs også: Efter masser af luksusbilag i Atea-bestikkelsesretssagen: Tiltalte it-topfolk fastholder uskyld - vil frifindes

Computerworld vil være at finde ved retten i Glostrup på torsdag, hvor retten fortsætter behandlingen af sagen.

Computerworld var ellers tæt på ikke at få lov til at liveblogge fra retssal F4: Retten vender tommelfingeren ned til forsvarere i Atea-bestikkelsessagen: Computerworld må fortsat liveblogge 

Du kan læse mere om Morten Felding her: Atea-boss Morten Felding skal vidne i Atea-sagen onsdag: "Jeg er helt rolig, for jeg ved, at jeg ikke har gjort noget"

Og du kan læse mere om bestikkelsessagen her: Nu ruller Atea-sagen igen: Her er tre ting, vi forventer i retslokalet onsdag




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere