Artikel top billede

Apple klar med akut sikkerhedsopdatering til iPhone, iPad og Mac: Skynd dig at opdatere

Apple er klar med ekstraordinær sikkerhedsopdatering, der lukker kritisk sårbarhed i Safari-browseren.

Apple er efter nogle dages hektisk udvikling klar med to sikkerhedsopdateringer, der skal beskytte Apple-brugerne mod de to alvorlige sårbarheder, der kom for dagens lys i sidste uge.

De to sårbarheder hedder Spectre og Meltdown og rammer stort set alle moderne computere og smartphones. betyder i praksis: Alle MacOS, og iOS-enheder er ramt, og det er tæt på umuligt at komme udenom processorer fra Intel, ARM og AMD i Windows-pc'er og Android-telefoner og tablets. 

Det kan du læse mere om her: It-virksomheder verden over reagerer på kæmpetruslerne Meltdown og Spectre: Se her, om din telefon og din computer er ramt

De nye opdateringer fra Apple hedder iOS 11.2.2 ogg MacOS High Sierra 10.13.2, og de kan downloades kvit og frit på alle relevante enheder - det vil sige fra iPhone 5s, iPad Air og iPod touch sjette generation og frem.

Apple har ikke offentliggjort særligt detaljerede oplysninger om opdateringernes indhold.

Selskabet meddeler dog, at iOS 11.2.2 til iPhone og iPad indeholder sikkerheds-rettelser til Safari og Webkit, som skal ‘afbøde effekten af Spectre.’

Spectre er alene en software-sårbarhed, mens Meltdown-sårbarheden er hardware-baseret.

Apple har tidligere meddelt, at selskabet allerede har klaret Meltdown-sårbarheden i den tidligere iOS 11.2-opdatering.

Du kan opdatere opdateringen ved at gå til indstillinger->generelt>softwareopdatering.

Når det gælder macOS, har Apple netop lanceret High Sierra 10.13.2, som dæmmer op for Spectre-sårbarheden på Mac-computere. Den kan downloades fra Mac App Store.

Også på Mac-computere har Apple tidligere dæmmet op for Meltdown.

Apple er ligeledes klar med en opdatering til Safari-browseren, nemlig Safari 11.0.2, til alle Mac-computere, der kører med OS X El Capitan 10.11.6 og macOS Sierra 10.12.6.

Læs også:

It-virksomheder verden over reagerer på kæmpetruslerne Meltdown og Spectre: Se her, om din telefon og din computer er ramt

Alvorligt sikkerhedshul fundet i processorer fra Intel, ARM og AMD - milliarder af enheder kan være ramt

Sikkerhedsekspert maner til besindelse efter kæmpe-sikkerhedshul i computere, smartphones og tablets: “Ingen grund til panik”




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere