Musik-selskabet Wixen Music Publishing trækker den svenske streaming-tjeneste Spotify i retten med beskyldninger om at have krænket en række komponisters ophavsret.
Wixen forlanger 1,6 milliarder dollar - 9,9 milliarder kroner - i erstatning fra det svenske selskab.
Ifølge anklagen har Spotify uden tilladelse givet adgang til tusindvis af sange, som Wixen Music Publishing administrerer rettighederne til.
Det drejer sig blandt andet om sange af Tom Petty, Janis Joplin, Beach Boys, Neil Young, Stevie Nicks og The Doors.
Ifølge anklagen har Spotify og Wixen Music Publishing tidligere forhandlet om en aftale, men drøftelserne mundede aldrig ud i en aftale, mener Wixen.
Spotify er tidligere blevet beskyldt for lignende krænkelser. Selskabet indgik i foråret forlig med en række ophavsretshavere, der modtog i alt 43 millioner dollar for manglende betalinger for brug af deres musik.
Spotify er en af nyere tids helt store svenske erhvervssuccesser og sigter efter en børsnotering senere på året, som meget vel kan prisfastsætte selskabet til 125 milliarder kroner.
Der er for tiden hård kamp på markedet for musik-streaming-tjenester. Således er YouTube, der jo er søsterselskab til Google, på vej med en streamingtjeneste for musik i stil med netop Spotify.
Der bliver tale om en betalingstjeneste, og den skal lanceres engang til næste år. Indtil videre kaldes den for Remix.
Ifølge Bloomberg har Warner Music, der er en af verdens tre dominerende musiksselskaber, allerede indgået aftale med YouTube, mens der forhandles med de to andre, Sony Music og Universal.
Det er tredje gang, at Alphabet forsøger sig med en musiktjeneste, der skal tage kampen op med Apple og Spotify. Selskabet prøvede først i 2011 med Google Play Music og dernæst i 2014 med YouTube Music Key, som i 2016 blev til YouTube Red.
Læs også:
Rapport: Den næste globale it-gigant kan blive europæisk
Det næste store teknologiboom favoriserer giganterne - er iværksætternes tidsalder forbi?