Selv om det er mere end et år siden, at Microsoft ændrede sin mangeårige opdaterings-praksis, har mange virksomheder stadig problemer med at håndtere opdateringerne af Windows 7.
Det skriver Computerworlds amerikanske nyhedsbureau.
Det er godt et år siden, at Microsoft ændrede sin praksis for udsendelse af sikkerheds-opdateringer til Windows 7 og Windows 8.1.
Tidligere kunne erhvervsbrugerne selv udvælge de ønskede patches. I dag bliver sikkerhedsopdateringerne udsendt som en samlet pakke og ikke en samling af individuelle patches.
Microsoft anvender samme model i Windows 10. Den betyder, at opdateringerne er ‘cumulative’ - altså at de indeholder alt fra alle tidligere opdateringer - samt at de ikke kan opdeles i mindre bidder efter ønske.
“Der er stadig nogen, der beder om individiuelle opdateringer - selv til Windows 10,” siger analytikeren Susan Bradley til vores nyhedsbureau.
Ifølge Computerworlds nyhedsbureau var det tidligere en ret udbredt praksis, at de it-ansvarlige eksempelvis sparkede nogle patches ‘til hjørne’ for nærmere gennemgang og test samtidig med, at de deployede andre patches straks.
Det kan ikke længere lade sig gøre. Og mange virksomheder har endnu ikke fundet en løsning på problemet.
“Det har forlænget patch-cyklussen,” siger produktmanager i Ivanti, Chris Goettl til bladet.
Ifølge ham har mange virksomheder oplevet at været tvunget til at udskyde implementeringen af alle patches, fordi en kode-ændring i en enkelt patch har ramt en forretningskritisk applikation i virksomheden.
“Mange kunder har ikke været i stand til at udrulle alle opdateringer, før et givent problem er blevet løst af enten Microsoft eller en tredjeparts-leverandør,” siger han.
Ifølge ham kunne administratorerne tidligere vælge kun at udrulle de kritiske opdateringer og ignorere resten.
“Men uden den mulighed vælger de nu ofte at ignorere alle opdateringerne,” siger han.
Den nye metode betyder også, at alle Windows 7-opdateringer bygger på de tidligere udsendte patches. Ingen af dem kan altså stå alene, hvilket betyder, at alle tidligere bugs skal være fjernet, før den nyeste opdatering kan implementeres.
Windows 7 har stadig en markedsandel på 49 procent ifølge NetMarketShare, og Microsoft arbejder ihærdigt på at flytte brugerne over på Windows 10.
Microsoft pensionerer Windows 7 i januar 2020.
Kan du genkende problemet? Giv dit besyv med i debatfeltet herunder.
Læs også:
Nye ARM-baserede Windows-computere sætter en helt ny kurs for Windows: En fremtid i clouden
600 millioner computere verden over styres nu af Windows 10 - men Microsoft er stadig bagud