Artikel top billede

Ny web-crawler jagter danske fupdomæner: 3.000 danske webshops meldt til politiet

En ny web-crawler har sørget for, at 3000 danske svindel-domæner nu kan efterforskes af bagmandspolitiet.

Falske webshops er blevet en populær form for internetsvindel, og udenlandske kriminelle er ivrige efter at registrere .dk-domæner, der hvert år bruges til at bedrage et stort antal danskere.

Derfor har e-mærket og Det Kriminalpræventive Råd udviklet en ny web-crawler, der gennemtrawler internettet for for de falske butikker.

Crawleren er tilsyneladende effektiv, og derfor har e-mærket nu fundet frem til 3.000 danske domæner, der bruges til svindel. Listen er overdraget til Bagmandspolitiet.

“Materialet vi har fået overleveret viser tydeligt, hvor vigtigt det er med en indsats på dette område, og hvor vigtigt et værktøj det kan være for at stoppe den her enorme snyd, der er med danske domæner i dag. Derfor er vi også rigtig godt tilfredse med at få materiale af denne kvalitet i vores hænder, da vi nu med meget stor sikkerhed kan få beslaglagt over 3.000 falske webshops," udtaler specialkonsulent Henrik Vestergaard fra Bagmandspolitiet i en pressemeddelelse.

Sidste år udleverede DK-Hostmaster, der administrerer .dk, 1.129 svindeldomæner til politiet med henblik på beslaglæggelse.

Læs også: Danske domæner bliver sværere at registrere efter omfattende svindel: "Nødvendigt at rykke i retning af mere regulering"




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere