Oracle tilbød rabatter på mere end 70 procent til PeopleSofts kunder for at vinde ordrer fra selskabet.
Det fortalte en økonomiprofessor under den retssag, der i øjeblikket følger, efter at den amerikanske regering sidste år afviste verdens tredjestørste softwareproducent Oracles forsøg på at overtage verdens nummer to i klassen, PeopleSoft.
Oracle forsøger nu ved rettens vej, at modsætte sig regeringens beslutning om, at den ikke må overtage PeopleSoft.
Men økonomen understøtter med sin vidneerklæring regeringens frygt for, at priserne på software stiger, hvis de to selskaber smelter sammen.
Dokumenter, der blev lagt frem ved retsmøderne viser, at Oracle i et tilfælde tilbød at skære 2,5 millioner dollar eller 83 procent af sin listepris på personalestyringssoftware til virksomheden
Teradyne Inc.
I et andet tilfælde vandt Oracle supermarkedskæden Albertsons Inc. med en rabat på 88 procent af den vejledende pris.
- Disse rabatter forsvinder, hvis det lykkes Oracle at overtage sin rival, sagde professor ved Virginiauniversitetet Kenneth Elzinga til retten ifølge The Seattle Times.
Han fungerer som vidne for den amerikanske regering i retssagen, der skal afgøre, om Oracle i et fjendtligt opkøb kan overtage PeopleSoft for 7,7 milliarder dollar.
Justitsministeriet har indsamlet 222 rabataftaler fra Oracle, der dokumenterer, at selskabets salgspersonale har forsøgt at skære priserne for at vinde kunder.
- Næsten halvdelen af aftalerne er rabatter, der bevidst er henvendt til PeopleSoft-kunder, oplyste Kenneth Elzinga.
Oracle kæmpede for at undgå at aftalerne blev offentliggjort under retssagen men forgæves.
Af de 222 tilbud lød de 19 på rabatter på 55 procent. 39 tilbud lød på rabatter på mellem 55 og 70 procent, og de resterende 164 tilbud lød på rabatter på over 70 procent.
Den amerikanske dommer Vaughn Walker, der afgør sagen, spurgte forundret, om softwarebranchen virkelig kan leve af at holde brandudsalg.
Kenneth Elzinga opgjorde de to softwareselskabers amerikanske markedsandele til 47,4 procent inden for økonomisystemer og 69,7 procent inden for personalehåndtering.
Oracle argumenterer for, at selkabet har mange konkurrenter, inklusive Microsoft og SAP, og at selskabet er nødt til at opkøbe for at øge sin forretning.
Omvendt sagde Kenneth Elzinga, at Microsoft ikke er en direkte konkurrent på de dyre integrerede økonomi- og personalesystemer til de største virksomheder, der er omdrejningspunktet for retssagen.
- Microsoft leverer software til mellem-markedet, sagde han.