Artikel top billede

Photo by Carlos Muza on Unsplash (Foto: Photo by Carlos Muza on Unsplash)

Kryptovaluta sætter kursrekord efter rygter - du skal holde godt øje med 'Dash'

Kryptovalutaen Dash boomer pludseligt, og det kan skyldes en forretningsaftale i den kupramte nation Zimbabwe, hvor valutaen skal være en del af et projekt, som skal gøre op med landets vilde inflation.

Verdens femte største kryptovaluta Dash har ramt all-time high efter, at valutaen gennem det seneste døgn er steget med 20 procent.

Det skriver det amerikanske medie Business Insider.

Dash er en krypto-valuta i stil med bitcoin og etherrum, men Dash forsøger at adskille sig ved at have fokus på at skabe en brugervenlig betalingsløsning, der eksempelvis kan anvendes i butikker.

Læs også: Finansfolk advarer mod kryptovaluta - er der noget om snakken? Eller kan bitcoin blive fremtidens store valuta?

Kan skyldes aftale i Zimbabwe

Det er uvist, hvad valutaens pludselig kursstigning skyldes, men analytikeren Mati Greenspan vurderer ifølge Business Insider, at det kan hænge sammen med en aftale, som Dash har indgået i Zimbabwe, hvor landets brutale leder gennem 37 år, Robert Mugabe, netop er blevet afsat efter et militærkup.

I Zimbabwe har Dash indgået et samarbejde med Kuvacash, der er en digital wallet, som er blevet skabt for at sikre større finansiel stabilitet i landet, der gennem mange år har været ramt af vild inflation.

“Projektet skal forsøge at skabe en vis grad af finansiel stabilitet i Zimbabwe gennem et p2p betalings-system, der er til gængeligt med alle, der har en smartphone,” siger Mati Greenspan ifølge Business Insider.

Læs også: Politiet: Sådan bliver bitcoins brugt af de kriminelle i Danmark

Sårbare overfor rygter

Kryptovalutaer er ekstremt volatile og sårbare overfor spekulation og såkaldte “pump and dump”-trick, hvor folk taler valutaen op med intention om at sælge, når værdien topper.

Business Insider påpeger da også, at stigningen kan være drevet frem af rygter på debat-mediet Reddit, hvor brugere mener at vide, at Dash snart vil blive anbefalet som en investering i et angiveligt indflydelsesrige kryptovaluta-nyhedsbrev ved navn Palm Beach Confidential.

Læs også:
Advarsel: Hold fingrene langt væk fra ny-udstedt kryptovaluta

Mit eventyr med bitcoins: Sådan endte jeg med at betale 2.300 kroner for en pizza




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere