Det ville have været endnu en møgsag for Uber, da selskabet blev hacket tilbage i oktober 2016, og 57 millioner brugeres data blev tilgået af hackere.
Det tænkte topchefer i Uber i hvert fald og forsøgte derfor flere gange at skjule episoden ved blandt andet at betale 100.000 dollars - knap 630.000 kroner - til de to hackere, der tilgik dataene.
Til gengæld skulle hackerne forblive stille og slette alle informationer.
Det fortæller det amerikanske medie Bloomberg.
Uber anerkender overfor mediet, at man i 2016 blev hacket, og 57 millioner brugeres data blev tilgået og downloadet. Uber fortæller også, at dataene var gemt hos en udbyder, og at Ubers egne systemer ikke blev kompromitteret.
600.000 nummerplader på Uber-chauffører blev blandt andet downloadet, og de 57 millioner brugeres navne, emails og mobilnumre blev hentet ned. Kredit-kortoplysninger er ikke en del af hacket.
Ubers daværende CEO, Travis Kalanick, blev bekendt med hacket i november 2016 kort tid efter, at Uber var blevet enige med den amerikanske handelskommision (FTC) omkring Ubers daværende privatlivsovertrædelser. Derfor valgte Uber at hemmeligholde angrebet.
Ubers nye CEO, Dara Khosrowshahi, har ifølge Bloomberg bedt Ubers sikkerhedschef, Joe Sullivan, om at forlade sin stilling.
Uber har været igennem en lang række dårlige sager for selskabet. Det kan du læse mere om herunder:
Uber ramt af møgsag på møgsag: Så slemt står det til for Uber lige nu
London forbyder Uber: Tilladelse udløber 30. september og bliver ikke fornyet
Uber lukker i Danmark, men aarhusiansk it-afdeling overlever