Artikel top billede

Hackere stjal hemmelig viden om Windows-sårbarheder direkte fra Microsoft - Microsoft sagde ingenting

Ukendte hackere stjal i 2013 informationer fra Microsofts database med kritiske sårbarheder. Men Microsoft valgte at holde det hemmeligt for sine kunder.

Hackere fik i 2013 adgang til Microsofts hemmelige database med kritiske sårbarheder i Windows og virksomhedens andre software-produkter.

Kritiske sårbarheder som endnu ikke var blevet lukket.

Hackerne stjal oplysninger om sårbarhederne, der efterfølgende blev brugt i andre angreb, men alligevel valgte Microsoft ikke at fortælle offentligheden om sagen.

Hackerne fik adgang til Microsoft ved at udnytte en sårbarhed i Java til at inficere en hjemmeside med malware. Hjemmesiden var populær blandt softwareudviklere, og derfor fik hackerne held til at inficere maskiner hos en række store tech-virksomheder – heriblandt Microsoft.

Microsoft fortalte dengang blot om en mindre sikkerhedshændelse, men tidligere ansatte bekræfter overfor Reuters, at man godt vidste, at sagen var alvorlig.

”De opdagede helt sikkert, at sårbarhederne var blevet stjålet. Men jeg mener ikke, at de gjorde særlig meget ud af at undersøge, om sårbarhederne blev brugt,” siger en tidligere Microsoft medarbejder.

Kritiserede NSA for det samme

I forbindelse med cyberangrebet WannaCry, der lammede virksomheder over hele verden tidligere på året, kritiserede Microsoft selv NSA og de amerikanske myndigheder for ikke at offentliggøre deres viden om sårbarheder i populær software.

Angrebet udnyttede en sårbarhed i ældre Windows-versioner, som hackergruppen Shadow Brokers angiveligt har stjålet fra NSA. Og derfor mente Microsofts chef-jurist, Brad Smith, at de amerikanske myndigheder bar en stor del af skylden for WannaCry.

"Gentagne gange er sårbarheder, som myndigheder har registreret, blevet lækket til offentligheden. Vi har set sårbarheder, som CIA har registreret, dukke op på WikiLeaks, og nu har denne sårbarhed, som er blevet stjålet fra NSA, ramt kunder over hele verden," skrev han dengang i et blogindlæg.

Microsoft afviser at uddybe, hvorfor man i 2013 valgte ikke at fortælle, at hackere havde stjålet ikke-patchede sårbarheder i virksomhedens software.

Læs også: Microsoft: USA bærer skylden for weekendens enorme ransomware-angreb




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan bruger du aktivt AI til at styrke din cybersikkerhedsindsats

Kan AI styrke din cybersikkerhed og forebygge f.eks. ransomwareangreb? Ja – og endda særdeles effektivt! På denne konference kan du blive klogere på, hvordan du i praksis anvender AI til at styrke dit sikkerhedsniveau – og gøre cyberbeskyttelsen mere fleksibel.

27. november 2024 | Læs mere


Styrk din virksomhed med relevant, pålidelig og ansvarlig AI integration med SAP

Kom og få indsigt i, hvordan du bruger AI til at transformere og effektivisere dine arbejdsgange. Vi kigger nærmere på AI-assistenten Joule, der vil revolutionere måden, brugerne interagere med SAP’s forretningssystemer. Og så får du konkret viden om, hvordan du kommer i gang med at bruge AI til at booste din forretningsudvikling.

03. december 2024 | Læs mere


Fyr op under vækst med dataanalyse, AI og innovation

Hvor langt er den datadrevne virksomhed nået i praksis? Det kan du høre om fra virksomheder, som har foretaget transformationen. Du kommer også til at høre, hvordan de anvender AI i processen, hvilke mål de har nået, hvordan de har høstet gevinsterne og hvilke nyskabelser, der er på vej i horisonten.

04. december 2024 | Læs mere