Artikel top billede

Hackere stjal hemmelig viden om Windows-sårbarheder direkte fra Microsoft - Microsoft sagde ingenting

Ukendte hackere stjal i 2013 informationer fra Microsofts database med kritiske sårbarheder. Men Microsoft valgte at holde det hemmeligt for sine kunder.

Hackere fik i 2013 adgang til Microsofts hemmelige database med kritiske sårbarheder i Windows og virksomhedens andre software-produkter.

Kritiske sårbarheder som endnu ikke var blevet lukket.

Hackerne stjal oplysninger om sårbarhederne, der efterfølgende blev brugt i andre angreb, men alligevel valgte Microsoft ikke at fortælle offentligheden om sagen.

Hackerne fik adgang til Microsoft ved at udnytte en sårbarhed i Java til at inficere en hjemmeside med malware. Hjemmesiden var populær blandt softwareudviklere, og derfor fik hackerne held til at inficere maskiner hos en række store tech-virksomheder – heriblandt Microsoft.

Microsoft fortalte dengang blot om en mindre sikkerhedshændelse, men tidligere ansatte bekræfter overfor Reuters, at man godt vidste, at sagen var alvorlig.

”De opdagede helt sikkert, at sårbarhederne var blevet stjålet. Men jeg mener ikke, at de gjorde særlig meget ud af at undersøge, om sårbarhederne blev brugt,” siger en tidligere Microsoft medarbejder.

Kritiserede NSA for det samme

I forbindelse med cyberangrebet WannaCry, der lammede virksomheder over hele verden tidligere på året, kritiserede Microsoft selv NSA og de amerikanske myndigheder for ikke at offentliggøre deres viden om sårbarheder i populær software.

Angrebet udnyttede en sårbarhed i ældre Windows-versioner, som hackergruppen Shadow Brokers angiveligt har stjålet fra NSA. Og derfor mente Microsofts chef-jurist, Brad Smith, at de amerikanske myndigheder bar en stor del af skylden for WannaCry.

"Gentagne gange er sårbarheder, som myndigheder har registreret, blevet lækket til offentligheden. Vi har set sårbarheder, som CIA har registreret, dukke op på WikiLeaks, og nu har denne sårbarhed, som er blevet stjålet fra NSA, ramt kunder over hele verden," skrev han dengang i et blogindlæg.

Microsoft afviser at uddybe, hvorfor man i 2013 valgte ikke at fortælle, at hackere havde stjålet ikke-patchede sårbarheder i virksomhedens software.

Læs også: Microsoft: USA bærer skylden for weekendens enorme ransomware-angreb




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
BI Excellence Day 2025

Kom og få indsigt i, hvordan du kan arbejde målrettet og struktureret med BI, så din virksomhed bliver i stand til at tage hurtige og datadrevne beslutninger, der understøtter din virksomheds strategi. Netværk og del erfaringer med ligesindede og mød eksperter, der kan give viden om de nyeste tendenser, og hvordan du gør brug af disse uden at gå på kompromis med compliance.

30. april 2025 | Læs mere


Cyber Briefing: Geopolitik og cloud

Private vs. public cloud - hybride løsninger der sikrer kritiske data. Overvejer din organisation at vende de amerikanske cloud-giganter i ryggen set i lyset af den geopolitiske situation? Vi dykker ned i en dugfrisk rapport og diskuterer mulighederne for en "Plan B".

05. maj 2025 | Læs mere


Virksomhedsplatforme i forandring: Hvordan navigerer du i den teknologiske udvikling?

Hvordan finder du balancen mellem cloud- og hybride løsninger? Hvordan integrerer du legacy-applikationer ind i dit nye ERP-setup? Hvordan undgår du at havne i statistikken over store ERP-projekter, der fejler eller overskrider budgetterne?

06. maj 2025 | Læs mere






Computerworld
Test af monster-tablet: Det er den skøreste og mærkeligste computer, som jeg har testet i lang tid – men jeg vil nu gerne have den alligevel