Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Oracle i Danmark: Vi har sænket priserne med op til 90 procent

Oracle har sænket priserne markant i et forsøg på at komme på omgangshøjde med konkurrenterne på cloud-området.

Oracle kæmper for at komme på omgangshøjde med konkurrenterne på cloud-området, som selskabet i nogle år har kæmpet på at rette kanonerne ind mod.

Som led i disse bestræbelserne sænker selskabet nu priserne markant, fortæller ny landechef for den danske forretning, Ingrid Mjøen til ITWatch.

Ifølge hende har Oracle sænket priserne på nogle tjenester med op til 90 procent, ligesom listepriserne er blevet reduceret.

Selskabet har desuden ifølge hende indført muligheden for, at kunders on premise-licenser kan trækkes med over i clouden. Det skal sikre, at kunder ikke betaler dobbelt.

Hovedkonkurrenten er Amazon, der er verdens største cloud-udbyder. Også Microsoft, Google og andre er fokuserede på området.

For Oracle er det Amazon, der er i kikkerten - også selv om Oracle-chef Larry Ellison sidste år bedyrede, at Amazon var '20 år' efter Oracle på cloud-området.

Dengang sagde han i sædvanlig flamboyant stil, at Oracle slet ikke ville tage imod kundernes penge, hvis ikke de var villige til at betale mindre.

"Vi garanterer 50 procent lavere TCO i clouden, hvis man bruger vore fuldt automatiserede database i stedet for Amazon, og det er en meget markant udmelding. Vi siger direkte til kunderne, at får du ikke en TCO, der er 50 procent lavere end hos Amazon, så får du pengene tilbage,” siger Ingrid Mjøen til ITWatch.

Analysehuset Gartner pegede i sommer i en stor markedsanalyse over cloud-markedet på, at Microsoft og Amazon Web Services er de absolut førende i verden på cloud-området.

Oracle, IBM, Alibaba og Google ligger i feltet af 'visionaries' på området.

Det kan du læse mere om her: Kæmpe cloud-rapport: Her er styrkerne og svaghederne ved alle cloud-leverandørerne.

Også analysehuset Synergy Research Group har påpeget, at Oracle sammen med ikke mindst Alibaba har haft vækst med 'imponerende hastighed' på cloudområdet.


Det kan du læse mere om her: Microsoft, Google og IBM haler ind på verdens ubetinget største cloud-udbyder

Læs også:

Verdens største [b]cloud-tjeneste ændrer betalingsmodel: Nu skal du afregne per sekund - og ikke per time

Larry Ellison: Amazon er "20 år" efter Oracle og meget dyrere - "hvis ikke du er villig til at betale mindre, vil vi slet ikke tage imod din ordre"

Oracle under pres: Det kommercielle database-marked vil skrumpe voldsomt i de kommende år
[/b]




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere