Omkring middagstid onsdag dumpede der en e-mail ind hos advokat Anders Rynkebjerg.
Mailen indeholdt en dom fra Højesteret, der slog fast, at slutbrugeren i en leasingaftale om printudstyr har ret til godtgørelse, hvis udstyret pilles ned som led i en ny aftale.
Det kan lyde lidt teknisk, men sådan har det ikke været indtil nu.
Tidligere har leasingvirksomheden kunne flytte restgælden over i den næste aftale og efterfølgende sælge det nedtagne udstyr en gang til.
Læs mere om sagen her: Vigtig dom på trapperne: Højestretsafgørelse kan få afgørende indflydelse på dine leasing-aftaler
Dagens afgørelse bør være startskud til at alle virksomheder får gennemset deres aftaler.
Det mener advokat Anders Rynkebjerg, der repræsenterer den sejrende part i sagen.
"Man skal se efter, om man har været udsat for noget, der smager af det her. Det vil sige, om man tidligere har været udsat for en fremgangsmåde, hvor der er taget leaset udstyr ned og overført restgæld til den næste aftale. Hvis det er tilfældet, så skal man hurtigst muligt tage kontakt til en advokat, der sidder med den her type sager. Der vil være grundlag for at fremsætte et erstatningskrav, fordi man er blevet udsat for et tab, da der er blevet overført for meget restgæld," siger han.
Læs mere om dyre leasingaftaler her: Sådan undgår du at blive fanget i dyre leasing-kontrakter på dit hardware
Stort set alle er ramt
Markedet for leasingaftaler indenfor kopi - og printløsninger er stort.
Derfor er det også advokatens forestilling, at en lang række virksomheder med fordel vil kunne gennemgå deres leasingaftaler for at se, om restgælden er blevet overført til den nye aftale uden, at der er godskrevet nogen værdi for det udstyr, som er taget ned.
"I min verden er der stort set ingen, der har indgået flere leasingaftaler efter hinanden, der ikke har været udsat for det her. Det er en givtig forretningsmetode, der har været fulgt fra leverandørernes side, fordi man har fundet det attraktivt at få udstyr tilbage uden at betale for det, som man så kan sælge til fuld pris igen."
Læs mere om det her: Han handlede printere og kopimaskiner for millioner - nu afslører han branchens beskidte tricks
Derfor opfordrer Anders Rynkebjerg da også alle virksomheder, der har leasingaftaler til at få kigget dem igennem hurtigst muligt.
"Min opfordring er, at man får tjekket de sidste to til tre aftaler, så man kan få syn for sagen og få be- eller afkræftet, om der er noget at komme efter. "