Oracles økonomidirektør og bestyrelsesformand, Jeff Henley, er en rigtig pengepuger for tiden. Verdens næststørste softwareselskab sidder tungt på kassen for at spare sammen til en ny bølge af opkøb.
Jeff Henley og koncernchef Larry Ellison håber at foretage flere store opkøb på mere end seks milliarder kroner hver i løbet af de næste par år.
Oracle tjener styrtende og har råd til at give aktionærerne et højere afkast, enten ved at øge udbyttet eller købe nogle af sine aktier tilbage. Men det bliver i hvert fald ikke, før opkøbene er på plads.
Kæmper i retssalene
Oracle kæmper fortsat i de amerikanske retssale for at få lov til at overtage ERP-leverandøren Peoplesoft.
Både de amerikanske konkurrencemyndigheder og Peoplesoft modsætter sig dog opkøbet, som Oracle indtil videre har budt godt 50 milliarder kroner for at gennemføre.
Ifølge Jeff Henley vil Oracle foretage nye opkøb, uanset om det lykkes at få fingrene i Peoplesoft eller ej.
Oracle har både kig på andre applikationsudviklere og på selskaber, "der virkeligt bringer noget nyt anderledes på bordet, som vi ikke laver i dag," som Jeff Henley ifølge The Wall Street Journal udtrykker det.
Jeff Henley vil ikke fortælle, hvilke selskaber Oracle kigger på netop nu, men ifølge amerikanske rygter gælder det blandt andet opstartsvirksomheden Collexa.
Til gengæld understreger Jeff Henley, at overtagelserne næppe bliver fjendtlige, som det er tilfældet med Peoplesoft.
Det koster også dyrt med den slags bud. I det forløbne regnskabsår brugte Oracle 340 millioner kroner på at betale finansielle og juridiske rådgivere i forbindelse med overtagelsesforsøget.
Det har dog ikke forhindret softwareselskabet i at drive en forretning. Tværtimod voksede omsætningen i det forløbne kvartal med ni procent til 20 milliarder kroner.
Selv om en del af stigningen kan henføres til den lave dollarskurs, så buldrer salget af Oracles databasesoftware frem. Det er dog ikke selve databasen, der sælger, men derimod nye tillægsprodukter. For Oracles ERP-systemer er der tale om tilbagegang.
Oracles overskud steg 15 procent i kvartalet til 6,3 milliarder kroner. Dermed har Jeff Henley 54 milliarder kroner i kontanter eller let omsættelige investeringer, som han kan købe op for.