Artikel top billede

Computerworld-læsere til styrelse efter Android-problemer har kostet 600.000 kroner: ”Hvorfor trykker I ikke bare på ”opdater”?

Slots- og kulturstyrelsen har tilbagerullet et stort sikkerheds-projekt til mobilenheder, fordi styrelsens nyindkøbte hardware ikke matchede specifikationskrav fra Statens It. Computerworld-læsere undrer sig over, at styrelsen ikke har løst problemet med en simpel softwareopdatering.

Slots- og Kulturstyrelsen har skrottet et nyt sikkerhedssystem til mobilenheder, inden det overhovedet kom til at virke, fordi styrelsens nyindkøbte smartphones ikke kan køre systemet ordentligt.

Men kunne problemet være løst med en simpel softwareopdatering?

Det har flere Computerworld-læsere spurgt om, og der ser ud til at være noget om snakken.

Problemet ligger i, at Slots- og kulturstyrelsen har købt de forkerte telefoner til at køre det nye sikkerhedssystem.

Styrelsen købte i slutningen af 2016 163 Huawei P9-telefoner og 100 Sony Z2-telefoner på baggrund af en anbefaling af Statens It, der har leveret systemet til styrelsen.

Det primære krav var, at telefonerne skulle have Android 5.0 eller nyere.

Men systemet, der går under navnet MIA, virkede ikke, og få måneder efter havde Statens It pludselig ændret specifikationerne.

Nu hed kravet Android 6.0 – og det ville i øvrigt fungere bedst på Samsung-telefoner.

Det kan du læse mere om her: Styrelse dropper stort mobil-projekt og går tilbage til gammelt system: Har brændt 600.000 kroner af på ubrugelige Android-smartphones

Slots- og Kulturstyrelsen bedt om at få rullet systemet tilbage med uforrettet sag, men i mellemtiden er Android 6.0 blevet tilgængeligt til både P9 og Z2, og så er vi tilbage til læsernes spørgsmål: ”Hvorfor trykker i ikke bare på opdater?”

Computerworld har stillet spørgsmålet til Kresten Bay, der er kontorchef i Slots- og Kulturstyrelsen – og han har lagt mærke til, at problemet måske kan løses relativt nemt.

”Det er korrekt, at det efterfølgende er blevet muligt at opdatere de indkøbte telefoner til Android 6.0,” skriver han til Computerworld.

”Derfor har vi fortsat dialogen om MIA med Statens it med henblik på at få afklaret, om leverandøren, Citrix, kan garantere os, at systemet vil virke godt og effektivt.”

Ingen forklaring fra Statens It

Da Kresten Bay og hans kollegaer i april måned blev bekendt med, at Statens It havde ændret kravsspecifikationerne, kom det fuldstændig bag på dem.

På det tidspunkt havde Slots- og Kulturstyrelsen i flere måneder forsøgt at få det indkøbte sikkerhedssystem – MIA – til at fungere uden held.

Det var derfor lidt af en overraskelse, at det pludselig var nødvendigt med Android 6.0 – og at Samsung-telefoner skulle køre systemet bedre end andre.

”Vi er ikke bekendte med, hvorfor kriterierne blev ændret,” skriver Kresten Bay.

Det er Citrix, der leverer det overordnede system bag MIA, som Statens It har tilpasset, og herfra er der intet krav om hverken Android 6 eller Samsung-telefoner.

Statens It afviser at stille op til interview om, hvorfor man ændrede kravspecifikationerne til systemet, og hvorfor det skulle fungere bedst på telefoner fra lige præcis Samsung.

Læs også: 

Statens It i vildrede efter kaotisk rådgivningsforløb: Fejlagtig rådgivning har kostet styrelse 600.000 kroner

Undrende Citrix-direktør efter system-koks har kostet styrelse 600.000 kroner: "Systemet har aldrig fungeret bedre"




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere