Milliarderne vælter ind og ud hos SKAT.
Mens milliarder af skattekroner tidligere har taget turen ud af landet som del af svindlen med udbytteskat, så er regeringen nu klar med en milliardindsprøjtning til den omdiskuterede statslige institution, der fremadrettet skal styres af syv styrelser.
Konkret vil regeringen tilføre skattevæsenet 5,5 milliarder kroner som et led i dens finanslovsforslag. Pengene kommer oven i de fem milliarder kroner, som regeringen afsatte sidste år, så der er nu tale om en oprustning på mere end 10 milliarder kroner.
Læs mere om Skat her: Trods milliard-regning: Skats nye it-system bliver ikke teknisk bedre end EFI
Pengene skal i følge udspillet bruges til at styrke og genopbygge det danske skattevæsen, der de seneste år har været ramt af den ene skandale efter den anden.
Penge til it?
I finanslovsforslaget skriver regeringen, at pengene skal bruges til at gennemføre planen om "Et nyt skattevæsen" fra sidste år.
Det kan derfor forventes, at en del af pengene skal bruges på it-systemer, der skal være med til at opruste det danske skattevæsen, så man blandt andet undgår situationer, hvor forretningsmænd i Dubai trækker milliarder af kroner ud af den offentlige kasse.
Konkret skriver regeringen i sit udspil: "Med bevillingsløftet videreføres initiativerne fra ”Et nyt skattevæsen” (august 2016), så planen kan gennemføres i sin helhed. Det gælder særligt en række merbevillinger til de meget omfattende og komplekse udviklingsprojekter vedrørende nye ejendomsvurderinger, nyt inddrivelsessystem samt implementering af EU’s nye toldkodeks."
Læs mere om Skat her: Har ikke styr på it-sikkerheden: Skat forsømmer at kontrollere it-sikkerhed i 200 it-systemer med fortrolige oplysninger
Nu går spillet igang
I dag er kortene lagt på bordet, og nu skal partierne henover efteråret forhandle sig frem til, hvordan kabalen endeligt skal lægges.
Det er almindelig praksis, at den siddende regering kommer med sit forslag til en finanslov i august.
Den kommende måned indtil Folketinget officielt åbner kommer sandsynligvis til at gå med, at partierne banker løs på hinanden og indtager deres respektive positioner, inden forhandlingerne fra den første tirsdag i oktober officielt går i gang.
Læs mere: Splinterny styrelse med 1.100 medarbejdere skal løse Skats it-kvaler
Almindeligvis lander der en aftale i november, hvor der i år også er valg til landets kommuner og regioner.
Derefter er der noget ekstra arbejde i form af ændringsforslag med videre, inden Folketinget almindeligvis i december vedtager den endelige finanslov og dermed fastsætter den økonomiske køreplan for det danske samfund for næste år.