Artikel top billede

Regeringen vil støtte dele-økonomi med 100 millioner kroner om året - flere store planer på trapperne

I de kommende måneder vil regeringen løfte sløret for flere digitale planer, der skal sætte skub i både digitalisering og dele-økonomi.

Regeringen vil med flere forskellige forslag have mere gang i den digitale udvikling i Danmark.

Det fremgår af regeringens nye vækst-plan, ‘Sammen om fremtidens virksomheder,’ som regeringen har præsenteret onsdag.

Her fremgår det, at regeringen vil afsætte 125 millioner kroner om året fra næste år og til 2025 til at fremme det, som kaldes en ‘digital strategi.’

Det er en plan, som ventes offentliggjort inden for de kommende måneder, og som kommer til at tage udgangspunkt i de forslag, som Det Digitale Vækstpanel præsenterede i foråret med en række konkrete forslag.

Disse forslag kan du læse mere om her: Her er opskriften på Danmarks digitale fremtid: 33 anbefalinger til regeringen.

Regeringen vil også inden for de kommende måneder præsentere det, som den kalder en ‘del-økonomisk strategi.’

“Danmark skal udnytte deleøkonomiens potentiale både som drivkraft for vækst og innovation og som løftestang til en bedre udnyttelse af kapitalapparat og ressourcer,” hedder det.

Konkret vil regeringen bruge 100 millioner kroner om året på at fremme del-økonomi i blandt andet ‘velfungerende markeder med gode betingelser for tillid, flere valgmulgiehder og konkurrence,” som hdet hedder.

De 100 millioner kroner skal ikke mindst afsættes til forskellige skatte-initiativer, hedder det. Det fremgår ikke, hvilke konkret initiativer, der kan være tale om.

Sikkert er det dog, at netop skatten har været central i den omfattende ballade om dele-tjenesten Uber, som i sommer resulterede i, at denne kendte deletjeneste trak sig ud ad Danmark.

“Der skal betales skat i overensstemmelse med skattereglerne. Danmark skal følge med og være klar til en fremtid, hvor deleøkonomien skal bidrage til, at væksten øges på en bæredygtig og smart måde,” lyder det i planen.

Du finder hele forslaget her: Sammen om fremtidens virksomheder - erhvervs- og iværksætterudspil.

I udspillet indgår også forslag om ny finansiering af vækstvirksomheder - blandt andet ved at lempe regler for aktier på forskellig måde.

Det kan du læse mere om her: Regeringen vil give it-virksomheder mulighed for kun at aflønne med aktier - forslaget kritiseres af Prosa.

Udspillet skal nu forhandles på plads af Folketingets partier.

Læs også:

Dansk Erhverv klar med 130 nye it-forslag: Lavere aktieskat skal give kapital-boom til danske it-iværksættere

Danmark har alle muligheder for at blive en rede for store internationale it-virksomheder - men vi bliver nødt til at fjerne nogle barrierer først 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere