Kunstplakater - nu som print

Aalborgensiske Cumedin er klar med et system, der gør det muligt for museumsgæster at printe deres egen plakat med de værker af nulevende, danske billedkunstnere, som de netop har set på udstillingen. Firmaet har landet de to første kunder og forventer flere.

Hvis du har prøvet at gå fra et kunstmuseum en anelse skuffet efter at have rodet alle plakaterne i butikken igennem uden at finde et passende billede, kan et nyt system måske være redningen.

Aalborgfirmaet Cumedin driver en database med 6.000 billedkunstværker fra nulevende danske kunstnerne.

Sammen med Hewlett-Packard vil Cumedin gøre databasen tilgængelig for museer, så gæsterne kan printe - og betale for - deres egne plakater ude på museet.

Ingen begrænsning

På den måde slipper gæsterne for at begrænset af det udbud, som museet har fået trykt, men kan frit vælge det værk på udstillingen, som tiltalte dem mest, til ærespladsen hjemme i stuen.

Direktør Morten Kryger fra Cumedin forventer, at prisen på plakaten lander mellem 200 og 300 kroner. Kvaliteten skulle være tilstrækkelig på en printer til 20.000 kroner, som kan printe størrelser op til A1.

Ifølge Morten Kryger skal museer, gallerier og andre interesserede tilbydes en særlig infostander, hvorfra gæsterne får adgang til databasen, der har navnet Artguidedanmark.

Endnu er der ingen aftaler med museer herhjemme, men Morten Kryger oplyser, at National Gallery i London har et lignende system i brug.

Cumedin udnytter også sin database til et andet system, der giver mulighed for at vise skiftende værker på store fladskærme. Det er inspireret af Microsoft-stifteren Bill Gates, der i sit palæ i Seattle også viser skiftende værker på væggene.

Har landet to kunder

Morten Kryger nævner både virksomheders receptioner, hoteller, biblioteker, restauranter, gallerier og kunstmuseer som de potentielle kunder til systemet. De første to kunder har skrevet under på ordrer, men endnu må Cumedin-direktøren ikke oplyse, hvem der er tale om.

Cumedin er ejet af Jørn Rosenmeier, Rosenmeier IT Distribution, og blev stiftet i forbindelse med projektet Det Digitale Nordjylland. Selskabet fik i alt knap en million kroner i støtte fra Det Digitale Nordjylland, Nordjyllands Amt og Aalborg Kommune.

I dag er støtten stoppet, og Morten Kryger lægger ikke skjul på, at overgangen til kommercielt selskab har været svær, selv om han ser positivt fremtiden.

En af Cumedins oprindelige intentioner var at skabe kontakt mellem virksomheder og kunstnere og blandt andet bygge et online-community. Det har dog med Morten Krygers ord "ikke været nogen succes".

Relevant link

Artguidedenmark




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere