Artikel top billede

Foto: Anders Engelbøl.

Minister i samråd tirsdag om bredbåndspuljen: Er pengene givet til de forkerte områder i Danmark?

Energi- og forsyningsminister Lars Christian Lilleholt (V) skal i et samråd tirsdag forholde sig til, om de første midler fra den meget omtalte bredbåndspulje er blevet fordelt retfærdigt.

Den meget omtalte bredbåndspulje er på i alt 200 millioner kroner. De 80 millioner er allerede uddelt, mens der i 2017, 2018 og 2019 er afsat 40 millioner kroner hvert år.

Puljen er målrettet områder, hvor der ikke er adgang til mindst 10 Mbit/s i download og 2 Mbit/s i upload.

Allerede da de første 80 millioner kroner blev uddelt i december, var der kritiske røster fremme om, at ikke nok landområder havde fået del i midlerne.

Blandt andet scorere bredbåndsprojekter i København tilskudsmidler til nye bredbåndsprojekter.

Læs også: Så er bredbåndspuljens vindere fundet: Her er der udsigt til bredbånds-støtte

I dag tirsdag skal Energi- og forsyningsminister Lars Christian Lilleholt (V) så i et samråd forholde sig til, om midlerne er fordelt retfærdigt.

"Det er min hensigt at se på, hvordan vi kan gøre det bedre i praksis, når vi skal evaluere 2017-puljen," siger ministeren ifølge Berlingske.

Lars Christian Lilleholt (V) forklarer samtidig, at han godt forstår ønskerne om, at pengene fra bredbåndspuljen skal bruges i mindre befolkede områder.

Folketingets udvalg for landdistrikter og øer har undret sig over fordelingen af de første 80 millioner kroner. Derfor har udvalget kaldt Lars Christian Lilleholt (V) i samråd tirsdag.

København mangler altså også bredbånd

Til Berlingske siger han dog forud for mødet, at det ikke kun er de tyndt befolkede områder i Danmark, der kæmper med dårlig bredbåndsdækning.

"Jeg kan konstatere, at der også er tyndt befolkede lokalområder i Region Hovedstaden, hvor det er svært at få adgang til hurtigt internet," siger Lars Christian Lilleholt til Berlingske.

Den type sager har Computerworld skrevet om flere gange - blandt andet her:

Læs også: Mikkel fra Vanløse kan ikke få fiberbredbånd - selv om han har fiberrør i forhaven

De første 80 millioner kroner i bredbåndspuljen blev i december uddelt til i alt 31 projekter rundt omkring i landet.

Der var i alt 167 ansøgninger, og der blev ansøgt om tilskud for 288 millioner kroner, så i sagens natur var der en del skuffede ansøgere, da midlerne blev uddelt.

"Projekterne er geografisk fordelt over store dele af landet, og der gives tilskud til at forbedre dækning på 3.739 adresser i 21 kommuner," lød det i december fra Energistyrelsen.

Læs også:

Så er bredbåndspuljens vindere fundet: Her er der udsigt til bredbånds-støtte

Københavnerne har fået millioner af kroner i bredbåndsstøtte for næsen af landområderne: S og DF stiger stop




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
PCI og cloud-sikkerhed: Strategi til beskyttelse af betalingsdata

Er din organisation klar til de nye PCI DSS 4.0-krav? Deltag i vores event og få indsigt i, hvordan du navigerer i compliance-udfordringerne i en cloud-drevet verden.

16. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere