Artikel top billede

(Foto: Uffe WengFotojournalist Uffe WengPhotojournalist Uffe Wengwww.uffeweng.dkGunløgsgade 33, 2. tv.2300 København S.Danmark / Uffe Weng)

Ny topdirektør i TDC - skal stå i spidsen for TDC Operations og 3.000 medarbejdere

Opdateret: TDC har ansat en ny direktør for TDC Operations, efter at stillingen blev ledig tidligere i år.

TDC meddeler, at bestyrelsen har besluttet at fastansætte Andreas Pfisterer som koncerndirektør for TDC Operations og Chief Technology and Information Officer (CTIO).

Andreas Pfisterer har været konstitueret koncerndirektør for TDC Operations og CTIO siden begyndelsen af februar i år.

Han bliver nu samtidig medlem af koncerndirektionen med virkning fra 1. juli 2017. 

TDC Operations er en af de største afdelinger i TDC-koncernen med omkring 3.000 medarbejdere. 

Peter Schleidt sagde op i TDC
Det var i februar, at det blev meddelt, at daværende koncerndirektør i TDC Operations, Peter Schleidt, havde besluttet sig for at forlade selskabet.

Allerede samme dag meldte telekoncernen ud, at Andreas Pfisterer var udnævnt til konstitueret koncerndirektør for TDC Operations og Chief Technology and Information Officer (CTIO) samt medlem af TDC's Corporate Management Team.

Computerworld kunne i sidste uge fortælle, at Peter Schleidt sagde op i TDC, fordi han havde fået en stilling som bankdirektør i Jyske Bank, hvor han kommer til blandt andet at få it- og digitaliserings-ansvaret.

Læs mere om det her: Nyt topjob til tidligere it-direktør i TDC og Danske Bank: "Da jeg fik tilbuddet, kunne jeg ikke sige nej"

Koncernchef Pernille Erenbjerg udtaler i en pressemeddelelse, at den permanente løsning for TDC Operations nu er fundet, og at det sker efter en omfattende proces, hvor en række kandidater fra både ind- og udland - og på lige fod med Andreas Pfisterer - har været i spil.

"Jeg er utroligt glad for, at vi efter en grundig proces er nået frem til, at Andreas er det bedste match til jobbet. Vi har en klar strategi om at blive de bedste i branchen, og det kræver, at vi har de bedste folk på alle poster. Det er netop, hvad vi får med Andreas," udtaler Pernille Erenbjerg.

"De seneste måneder har vist, at Andreas med sin internationale profil, solide erfaringer og stærke telco-kompetencer kan skabe markante resultater gennem et tydeligt lederskab, hvor fokus er på at sikre de bedste forhold for kunderne."

International baggrund

Andreas Pfisterer selv fortæller, at han glæder sig meget over at fortsætte med at sætte kursen for TDC Operations og den transformationsproces, der er i gang.

"Operations' godt 3.000 dygtige medarbejdere er en vigtig del af succesen for fremtidens TDC Group."

"Jeg har blandt andet prioriteret at få styrket vores lederteam, som skal give medarbejderne mulighed for at yde deres bedste, så vi sammen kan blive de bedste for kunderne," siger han.

45-årige Andreas Pfisterer er fra Tyskland. Han har en Master in Economics and Business Administration samt en Master in Computer Science.

Andreas Pfisterer har tidligere haft ledende stillinger hos selskaber som spanske Telefonica, tyske E-Plus, hollandske KPN og det tidligere TDC-ejede schweiziske Sunrise Communications.

Læs også:

TDC i krise: Indtjening faldet med en milliard kroner på blot et år

TDC afslører: Her er vores tre nye it-topchefer - skal styrke netværket og driften




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere