Artikel top billede

Rigspolitiet nyder godt af hot it-sikkerhed: "Folk er villige til at gå ned i løn for at komme herind"

Interview. It-sikkerhed og cyberkriminalitet er blevet forsidestof, som alle taler om. Det kan Rigspolitiet mærke, når der skal findes it-kompetent arbejdskraft.

"Vi er måske lidt forkælede, fordi vi jo tilbyder et arbejde, der både er spændende og tjener et højere formål."

Kim Aarenstrup har siden 2014 stået i spidsen for Nationalt Cyber Crime Center (NC3), der er rigspolitiets enhed for it-kriminalitet, og han kan godt mærke at it-sikkerhed er hot, når der skal rekrutteres kompetente it-folk til at bekæmpe digital kriminalitet.

Danske virksomheder hungrer efter kvalificeret it-arbejdskraft, og folk med analytiske it-kompetencer kan da også tjene betydeligt flere penge i den private sektor end hos Politiet.

Men alligevel er der rift om pladserne ved siden af Kim Aarenstrup i NC3.

"Vi har set flere tilfælde, hvor folk faktisk har været villige til at gå lidt ned i løn for at komme herind. Der er ingen tvivl om, at it-sikkerhed er blevet noget, alle taler om, og jeg tror da bestemt, at det spiller ind", siger Kim Aarenstrup til Computerworld.

Ser godt ud på CVet

Med lanceringen af NC3 har Rigspolitiet ændret strategi i forhold til, hvordan man tilegner sig it-kompetencer.

Tidligere oplærte politiet egne folk internt så godt som muligt, men it-kriminalitetens rivende udvikling har gjort det nødvendigt at rekruttere it-eksperter udefra.

"Historisk har Politiet løst så mange opgaver som muligt med politifolk. Den tilgang har vi for længst gjort op med, og i stedet for at prøve at tage en politimand fra 0 til 100 på it, så går vi nu ud på markedet og finder de helt rigtige kompetencer, der kan supplere de it-skarpe politifolk, vi allerede har", siger Kim Aarenstrup.

Han tilføjer dog, at selvom de nye it-kompetencer er ivrige efter at få job hos NC3, så udviser de ikke samme livslange engagement i Rigspolitiet, som traditionelle politifolk typisk gør.

It-folkene bliver typisk en lille håndfuld år, inden de rykker videre til sikkerhedsarbejde i private virksomheder.

"Hvis man gerne vil ud i en stor virksomhed og bekæmpe svindel og it-kriminalitet, så ser det jo godt ud på CVet, at man har været hos NC3. Sådan ville jeg da også selv tænke, og vi har bestemt ikke noget imod, at nogen bruger os som springbræt, hvis vi kan få 3-5 gode år med en høj it-teknisk kompetence."

Læs også: Politi om støvsugning af it-sikkerhedsfolk: Kritikerne har en pointe




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere