Iværksætter-pris til optisk virksomhed

Den optiske udviklingsvirksomhed Hymite, som udspringer af DTU, har fået 50.000 kroner og et skulderklap fra Videnskabsministeriet som årets iværksætter-virksomhed i de danske innovationsmiljøer.

Selskabet Hymite, som i 1999 udsprang af verdensklasseforskningen inden for optisk teknologi ved Danmarks Tekniske Universitet, har fået en iværksætter-pris af Videnskabsministeriet.

Prisen på 50.000 blev mandag overrakt på en konference i Odense, som de danske innovationsmiljøer står bag.

Netop innovationsmiljøerne - mellem dem Novi, Symbion og CAT - var også afgørende for prisen. Kun virksomheder, som er tilknyttet de miljøer, kunne nemlig kandidere til prisen, og de blev indstillet af innovationsmiljøerne selv.

Dommerpanelet holder blandt andet af Hymite, fordi selskabet har udviklet en ny teknologi inden for et område, hvor Danmark er førende, nemlig optisk kommunikation.

Samtidig er der i bedømmelsen lagt vægt på, at to forskere fra DTU, Jochen Kuhmann og Matthias Heschel, gjorde deres forskningsresultater til et kommercielt produkt.

Samtidig er dommerne imponerede over, at de i 2001, det største katastrofeår for it- og telebranchen, kunne tiltrække investeringer på 46 millioner kroner fra en række ventureselskaber. Tidligere i år fik selskabet yderligere 72 millioner kroner.

- Hymite er et godt forbillede for de iværksætter, der bygger deres forretningside på teknologi og forskning, roser videnskabsminister Helge Sander (V).

Hymite har udviklet en teknologi til at indkapsle de optiske chips, som styrer kommunikationen på teleselskabernes gigantiske netværk, i silicium. Dermed bliver det langt enklere at samle det udstyr, som de optiske komponenter indgår i.

Chefkonsulent Hanne Haarup Thomsen fra Videnskabsministeriet oplyser, at det endnu ikke er besluttet, om prisen til en virksomhed fra de danske innovationsmiljøer skal uddeles hvert år, eller om det bliver ved denne ene gang.

- Det afhænger af, om vi vurderer, at prisen kan bidrage til at udvide samarbejdet mellem universiteter og innovationsmiljøer. I hvert fald er der nogen, der kan lære noget af eksemplet, siger hun.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere