Artikel top billede

Tal til den: Om en uge kan du indbygge stemmestyring i din Raspberry Pi 3

Med ny opdatering bliver det muligt at implementere Microsofts stemmestyrings-tjeneste Cortana i Raspberry Pi 3.

Er du en af dem, der roder med den lille hjemmebygger-computer Raspberry Pi 3, vil du meget snart få mulighed for at indbygge stemmestyring i enheden, så du kan styre den ved blot at udtale kommandoer ud i luften.

Inden længe bliver det nemlig muligt at anvende Microsofts stemme-assistent, Cortana, i Raspberry Pi 3.

Ifølge Computerworlds amerikanske nyhedstjeneste kræver det, at man opgraderer det lille developer-board til Creators Update fra Windows 10 IoT Core.

Raspberry Pi kan køre både Linux og Windows, men Cortana kan ikke anvendes på Linux-versionerne.

Du kan læse mere om Creators Update her: Næste store opdatering til Windows 10 næsten klar: Her er de fem vigtigste funktioner

Efter opdateringen vil det være muligt at anvende Cortana på Raspberry Pi på samme måde, som Cortana kan anvendes på pc'er.

Det vil sige, at man kan spørge computeren om detaljer om vejrudsigten, klokken, fil-søgning, nyheder, ordbog og forskellige andre ting, hvorefter den vil svare.

Ifølge Computerworlds amerikanske nyhedstjeneste er muligheden for at indlemme Cortana i Rasberry Pi 3 et direkte angreb på de øvrige stemmestyrede assistent-tjenester i markedet- ikke mindst Amazons Alexa og Google Asistant.

Begge disse kan ret nemt implementeres ind i forskellige enheder.

Computerworld testede fornylig Amazons Alexa-assistent, som chefredaktør Lars Jacobsen havde placeret i sin stue.

Det kan du læse resultatet af her: Test: Amazon Alexa er en nem genvej til det smarte hjem, du drømmer om

Creators Update understøtter igså Intels Compute Sticks og Intels kommende Apollo Lake-teknologier.

Vil man i gang med at eksperimentere med stemmestyrede assistent-teknologi i Raspberry Pi 3, bør man dog være opmærksom på, at der er ret begrænsede valgmuligheder, når det gælder højttalere og mikrofoner til den nye Windows-version til Raspberry Pi 3.

Mikrofon og højttaler er i sagens natur nødvendig, hvis computeren skal kunne opfange og respondere på stemme-kommandoer.
Ifølge Computerworlds amerikanske nyhedstjeneste understøtter Creators Updata for tiden kun Logitechs S150 USB-højttalere og en lille håndfuld mikrofoner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere