Det er ikke den vanlige følelse, jeg sidder med fastspændt i rutchebanestolen.
Godt nok sidder jeg klemt i en alt for lille stol, og sikkerhedsbøjlen bliver traditionstro mast ned i skridtet på mig, som kun en træt Tivoli-ansat kan gøre det.
Men derefter slutter det sammenlignelige også med den almindelige tur i Tivolis Dæmonen.
I stedet for den røde bane over Tivolis farverige Kina-inspirerede landskab ser jeg et lagerlokale med kinesiske arbejdere, der fylder vogne op med fyrværkeri, og i stedet for at høre larmen fra 39 utålmodige journalister, hører jeg en mandolin spille klassiske kinesiske toner.
Med et farer vognen af sted gennem et sort/hvid maleri for enden af væggen, og sceneriet omdannes til et kunstnerisk sort/hvid univers med bjerge og blækklatter.
Jeg kigger ned og ser mig sidde i en kurv fyldt med fyrværkeri, og inden jeg når at kigge op igen ser jeg en gigantisk tyr smadre trækbanen, og jeg bliver vægtløs. Vinden trækker i mit ansigt, imens jeg kan se - og mærke - vognen styrte mod afgrunden før den sidste øjeblik bliver grebet af en rød kinesisk drage.
Tre loop, to fald og 106 sekunders køretur på op til 77 kilometer i timen senere, tager jeg VR-headsettet af igen.
Ved et presseevent fornylig fremvise Tivoli for første gang Dæmonen med VR, og for en pris på 100 kroner eller et tourpas plus 25 kroner ekstra vil du fra 6. april kunne opleve Dæmonen på en ny og meget anderledes måde.
"VR vil ændre forlystelsesverdenen"
Virtual reality er langt hen ad vejen stadig i sin spæde start, hvor teknologien og dens fortalere stadig leder efter det rigtige marked for VR og VR-headset. Underholdning er uden tvivl et oplagt marked, og implementeringen af VR-headset i en forlystelse som en rutchebane giver helt nye muligheder, mener Tivoli.
I halvandet år har Tivoli arbejdet på projektet, hvor teknologien er udviklet af det tyske firma VR Coaster, men designet af filmen er Tivolis egen.
"Virtual reality giver os helt nye muligheder til at fortælle historier, og det vil ændre forlystelsesverdenen på lang sigt", siger Torben Plank, Tivolis pressechef.
Det samme siger Will Gurley. Han er Tivolis designer og er manden bag den virtuelle oplevelse i den nye Dæmonen.
"Det er en helt ny oplevelse og et nyt værktøj, som vi forventer, at vores gæster vil tage godt imod. Vi kigger i hvert fald allerede på nye muligheder med virtual reality," siger Will Gurley.
Specialudviklet teknologi
Brillerne er specialtilpassede Samsung Gear VR-briller, der i grupper af fire briller er tilpasset en af tre specifikke rækker i Dæmonens togsæt.
De er forbundet via bluetooth til en sort boks under vognen, hver headset ved præcist, hvor toget er på turen - både rent fysisk og virtuelt - og forbinder de to.
På den måde passer filmens visuelle fald med at togvognen også kører ned af en af ruchebanens nedfald.
Det fungerer, men opløsningen på headsettet er ikke særlig høj, og turen varer kun 106 sekunder, hvilket du skal give 100 kroner for, hvis du ikke allerede har tilkøbt dig et turpas. I så fald skal du "kun" give 25 kroner ekstra for VR-oplevelsen. Vi kommer ikke uden om, at det er en høj pris.
Våde hjul gav problemer
Desuden var der diverse softwarefejl i den tidlige version af VR-oplevelsen, vi oplevede, men Tivoli lover, at de sidste fejl er udbedret inden åbning 6. april.
Blandt andet hakkede VR-videoen i slutningen af turen, hvilket Sarah Stief, creative supervisor fra VR Coaster, mener skyldes lidt støvregn, der har gjort hjulene våde.
"Med våde hjul giver den sorte boks måske lidt skæve målinger tilbage, men det er det interessante ved VR: Vi opdager først, hvad fejlen helt præcist er, når vi har løst problemet," siger hun inde fra sikkerhedspulten, imens en gruppe journalister kører den 106 sekunders lange tur.
Imens vi her på Computerworld har haft fornøjelsen af at afprøve det ene VR-headset efter det andet, og derfor ikke var så imponerede over VR-kvaliteten og headsettets opløsning, var det tydeligt at høre på skrigende og de positive ord fra de mere kultur-orienterede journalister. Oplevelsen var tydeligvis overvældende for nogle.
Og så snart vognen kører ned over den første bakke, glemmer du da også alt om sløret VR og fokuserer i stedet på at holde øje med, om dragen slipper for vognen.
For det gør den.
Du får stadig mulighed for at køre med Dæmonen på den mere traditionelle måde uden VR-universet, men har du planer om en tur i Tivoli med tourpass til sommer, så er de 25 kroner givet godt ud for en enkelt tur med Kina, drager og dæmoner.
Omvendt finder vi de 100 kroner for en enkelt tur værende en (for) høj pris for 106 sekunders oplevelse.