Artikel top billede

MobilePay sænker priserne markant: I åben krig med Nets om butiks-betalinger

MobilePay sænker priserne markant i stort fremstød. Betalende virksomheder kan forvente prisfald på helt op til 85 procent per transaktion.

MobilePay sænker fra 1. april priserne markant for fysiske butikkers brug af MobilePay.

Det er noget, der især kan komme de mindre butikker til gavn, da de hidtil har skullet betale en procent af en transaktion i gebyr til MobilePay med et loft på fem kroner, mens de store butikker har forhandlet deres gebyrer individuelt.

Fra 1. april indfører MobilePay en såkaldt pristrappe, der betyder, at den maksimale pris for en transaktion sænkes til 75 øre, mens laveste pris for en transaktion bliver 30 øre.

Prissænkningen kommer kort tid efter, at selskabet bag dankortet, Nets, meddelte, at det er på vej med egen mobilbetalingsløsning, der skal indkoorporere dankortet i mobiltelefonen.

Nets og MobilePay havde ellers forhandlet i et stykke tid om muligheden for at sammenlægge dankort-løsningen og MobilePay, men parterne kunne ikke blive enige.

Det kan du læse mere om her: Nets og Danske Bank dropper samarbejde om MobilePay: Nets lancerer egen mobilbetalingsløsning.

MobilePay er for tiden danskernes foretrukne mobilbetalingsapp, efter den store konkurrent, Swipp, i decemmber 2016 kastede håndklædet i ringen og meddelte, at det var slut.

Det kan du læse mere om her: En huskekage til 300 millioner kroner: Her er læren af Swipps massive nedtur og snarlige død.

Dermed står Nets nu til at blive den næste store konkurrent i kampen om at vinde markedet for mobilbetalingsløsningerne - denne gang i det mere lukrative erhvervsmarked.

MobilePay meddeler da også, at prissænkningen efter selskabets egen opfattelse gør MobilePay ‘yderst konkurrencedygtig på pris over for alle typer erhvervsdrivende i Danmark.'

Mere end 40.000 butikker anvender i dag ifølge selskabet løsningen, der her konkurrerer direkte med dankortet som betalingsløsning.

"Med ensartede priser kan erhvervskunderne fokusere på at vælge denløsning, der giver mest værdi i netop deres butik afhængig af antal kunder, investeringslyst i udstyr mm," lyder det fra MobilePay.

MobilePay varsler også, at selskabet i de kommende måneder vil forbedre funktionaliteterne i erhvervsløsningerne, så de ‘bliver hurtigere og nemmere at bruge for både virksomheder og private brugere."

Er nødt til at have dankort

Dansk Erhverv mener ifølge Børsen, at der er et stykke vej til MobilePay udgør et reelt alternativ til dankortet som betalingsmiddel i butikkerne.

Blandt andet har både Coop og Dansk Supermarked besluttet at satse på dankortet og altså ikke tilbyde betaling via MobilePay i butikkerne.

Henrik Hyltoft, markedsdirektør for handel i Dansk Erhverv, siger til Børsen, at det indtil videre vil være forbundet med ‘ekstra omkostninger for butikkerne at tage MobilePay uanset om Danske Bank sætter priserne ned.'

Det skyldes ikke mindst, at butikkerne under alle omstændigheder i dag er nødt til også at tage imod dankort, mens de ikke behøver tage imod MobilePay.

"For at have MobilePay skal man have en smartphone, og det er der kun 80 procent af befolkningen, der har. Derudover er den en del med smartphones, som ikke bruger det [MobilePay, red]. Du siger derfor farvel og tak til en stor del af befolkningen, hvis du kun tager MobilePay," siger han til avisen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere