Artikel top billede

Apple rasende på chip-gigant: Forlanger milliarder af kroner udbetalt fra leverandør af iPhone-processor

Apple forlanger milliarder af kroner udbetalt fra chipgiganten Qualcomm på grund af fejde om processorer til iPhone.

Apple lægger efter længere tids diskussion sag an mod chipgiganten Qualcomm med krav om tilbagebetaling af en milliard dollar - omkring syv milliarder kroner.

Apple mener, at Qualcomms priser for licenser på selskabets mobilteknologier - som Apple anvender - er 'eksorbitante.'

I sagsanlægget lægger Apple til grund, at Qualcomm opkræver for høje licenspriser fra de af Apples underleverandører, der producerer iPhone.

Disse underleverandører sender regningen videre til Apple, som ifølge søgsmålet imidlertid er afskåret fra at få indblik i detaljerne i licens-aftalerne.

Apple ved derfor reelt ikke, hvad selskabet betaler for, hedder det.

"Qualcomm har i mange år uretmæssigt insisteret på at opkræve royalties for teknologier, som selskabet ikke har noget at gøre med," lyder det fra Apple.

"Jo mere Apple innoverer unikke features som Touch ID, avancerede displays og kameraer, jo flere penge indsamler Qualcomm uden grund, og jo dyrere bliver det for Apple at finansiere denne innovation," mener Apple.

Også de amerikanske myndigheder beskylder Qualcomm for konkurrenceforvridende adfærd ved at tvinge flere telefon-producenter til ufavorable licens-betingelser, mens Apple har fået rabat på betingelse af, at Qualcomm kunne blive eneleverandør.

Qualcomm tilbageholder ifølge Apple e for tiden imidlertid en milliard dollar, som Apple oprindeligt skulle have fået rabat.

Det er denne milliard dollar, som Apple forlanger udbetalt.

Ifølge Apple har Qualcomm tilbageholdt pengene, fordi Apple har samarbejdet med de sydkoreanske myndigheder om en efterforskning af Qualcomms licens-metoder.

Det er kun få måneder siden, at de sydkoreanske myndigheder udstedte en milliard-stor bøde til Qualcomm for ulovlige licens-metoder.

Qualcomm afviser beskyldningerne og meddeler, at de amerikanske myndigheders konklusioner er 'fejlbehæftede i væsentlig grad.'

"Qualcomm har aldrig tilbageholdt eller truet med at tilbageholde chip-leverancer for at lukke urimelige aftaler," lyder det fra selskabet.

Læs også:

pples fantastiske fidus: Hvorfor kan rivalerne ikke gøre det samme?

Apple griner hele vejen til banken: Tjente næsten alle pengene i den globale mobil-branche i tredje kvartal

Dansk it-iværksætter vil have et opgør med 'patentregime': Derfor er patenter skadelige




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere