TDC og TV2 kritiserer Finanstilsynet
TV2 er voldsomt ude med riven efter Finanstilsynet, som i en ny afgørelse lægger op til at gøre det ulovligt at sælge indholdstjenester til mobilbrugere, med mindre teleselskaberne selv står for tjenesterne. Det sker, fordi opkrævning af betaling for ydelser fra tredje part ifølge Finanstilsynet er at ligestille med bankvirksomhed, som teleselskaberne ikke må drive. "Det nærmer sig vanvid og bremser en spændende it-udvikling, hvor Danmark kunne være foregangsland," siger Rune Bech, chef for TV2 Interactive. Han bakkes op af direktøren for TDC Mobil, Mads Middelboe. "Hvis vi ikke kan sælge tredjepartsindhold til alle, får vi aldrig rullet dette marked i gang," siger han. (Børsen)
Samsung sælger mobiltelefoner til unge danskere
Den koreanske elektronikvirksomhed Samsung hævder at have succes med at sælge mobiltelefoner til unge danskere. Samsung opgiver sin andel af det danske mobilmarked til seks-syv procent, og koreanerne producerer slet ikke billige mobiltelefoner. "Vi har fra flere år på det koreanske marked indgående erfaringer med unges meget store krav til design, kvalitet og tekniske finesser," fremhæver Samsungs skandinaviske markedsdirektør, Thomas Anderfelt. I hele Skandinavien beskæftiger Samsung 80 medarbejdere, og planen er, at det danske medarbejdertal i sig selv skal op på 80. (Berlingske Tidende)
Elektroniske tingbøger en pengemaskine for staten
I år betaler ejendomsmæglere, advokater, finansvirksomheder og andre, der beskæftiger sig med bolighandel, mindst en kvart milliard kroner for at benytte de elektroniske tingbøger. Tjenesten er gratis for kommuner, mens borgerne kan hente oplysninger gratis på tinglysningskontoret. Men virksomheder, som ønsker oplysningerne fra de elektroniske tingbøger over internettet, skal betale 190 kroner per ejendom. Indtægterne er langt større end forventet, da de elektroniske tingbøger blev sat i drift i 1991, hovedsageligt som følge af den øgede bolighandel. (Morgenavisen Jyllands-Posten)