Taberen har sikret sig andre telelicenser

Danske Telecom med Banestyrelsen som aktionær blev overbudt af den amerikanske telemilliardær Craig McCaw i kampen om licenser til et trådløst bredbåndsnet i København. Men taberen har sikret sig licenser i resten af landet og mener derfor, at der er baggrund for et samarbejde.

Staten blev selv taber, da den anden danske teleauktion, der gjaldt licenser til den trådløse bredbåndsteknologi FWA (Fixed Wireless Access) blev udbudt.

Den amerikanske telemilliardær Craig McCaw overbød med 1,6 millioner kroner det eneste andet selskab, som deltog i auktionen, nemlig Danske Telecom.

Den statslige Banestyrelse ejer knap en tredjedel af aktierne i Danske Telecom, som i forvejen har landsdækkende FWA-licenser.

Ønskede flere frekvenser

Direktør Peter Jerry Sørensen ville dog gerne have haft flere frekvenser til rådighed i hovedstadsområdet, men han er ikke alt for ked af at have tabt auktionen.

- Det havde været fornuftigt, hvis vi kunne have vundet licensen til minimumsprisen på 50.000 kroner, siger han.

Peter Jerry Sørensen ser dog frem til at samarbejde med Craig McCaw om trådløst bredbånd i Danmark.

Auktionen gjaldt udelukkende licensen til FWA på frekvensbåndet omkring 3,5 GHz i Storkøbenhavn, som var det eneste sted i landet, hvor IT- og Telestyrelsen skønnede, at der var mangel på frekvenser.

I resten af landet er tilladelserne til at rulle FWA ud i stedet blevet givet regionalt og efter først-til-mølle-princippet.

- Vi har taget alle småbidderne i resten af landet. Der er ikke mere tilbage, fortæller Peter Jerry Sørensen.

Derfor bliver Danske Telecom svær at komme uden om, hvis Craig McCaw ønsker at gøre sit tilbud om trådløst bredbånd til danskerne landsdækkende.

Det er muligt at få licens på andre frekvensbånd, men ifølge Peter Jerry Sørensen er markedet ikke lige så stort og priserne på udstyret derfor højere.

- Jeg ser mulighed for noget godt samarbejde på det her område. Når Craig McCaw køber en dansk FWA-licens, er det en flot indikation af, at teknologien og Danmark er interessant for udenlandske virksomheder at kigge på, fortæller Danske Telecoms direktør.

Han mener, at der med hans egen forretningsmodel er at marked for at levere mellem 6.000 og 10.000 trådløse bredbåndslinier til danske virksomheder og organisationer.

Danske Telecoms FWA-forbindelser på 3,5 GHz har en gennemsnitligt båndbredde på 4,2 megabit per sekund i begge retninger, hvilket er mere end ADSL.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
BI Excellence Day 2025

Kom og få indsigt i, hvordan du kan arbejde målrettet og struktureret med BI, så din virksomhed bliver i stand til at tage hurtige og datadrevne beslutninger, der understøtter din virksomheds strategi. Netværk og del erfaringer med ligesindede og mød eksperter, der kan give viden om de nyeste tendenser, og hvordan du gør brug af disse uden at gå på kompromis med compliance.

30. april 2025 | Læs mere


Cyber Briefing: Geopolitik og cloud

Private vs. public cloud - hybride løsninger der sikrer kritiske data. Overvejer din organisation at vende de amerikanske cloud-giganter i ryggen set i lyset af den geopolitiske situation? Vi dykker ned i en dugfrisk rapport og diskuterer mulighederne for en "Plan B".

05. maj 2025 | Læs mere


Virksomhedsplatforme i forandring: Hvordan navigerer du i den teknologiske udvikling?

Hvordan finder du balancen mellem cloud- og hybride løsninger? Hvordan integrerer du legacy-applikationer ind i dit nye ERP-setup? Hvordan undgår du at havne i statistikken over store ERP-projekter, der fejler eller overskrider budgetterne?

06. maj 2025 | Læs mere