Artikel top billede

(Foto: istockphoto.com)

Ticketmaster afslører: Vi bliver angrebet af billethaj-bots fem milliarder gange om året

Bots i billetkøen er et stigende problem i USA, som nu vil gøre robot-billethajerne ulovlige. Billet-selskabet Ticketmaster forklarer her, hvorfor Danmark fortsat er relativt forskånet for problemet.

Robotter på mission som billethajer er et stigende problem i USA, hvor de digitale væsener i stor stil opsnapper billetter, før mennesker kan nå at klikke på købsknappen.

Den amerikanske Kongres har derfor for nyligt vedtaget lovgivning om at fange og straffe bagmændene bag robotterne, som er sendt på nettet med penge på lommen for at storkøbe billetter.

De bot-købte billetter bliver især revet væk til meget attraktive forestillinger eller begivenheder, hvorefter de bliver solgt til overpris på lovlige videresalgssites.

Lovgivningen mod denne robot-praksis mangler endnu præsident Barack Obamas underskrift og endelige blåstempling, før bot-bagmændene kan straffes, skriver BBC

Mindre problem i Danmark

I Danmark opererer blandt andre det internationale billetkontor Ticketmaster, som i 2002 overtog det danske billetnet.dk.

Ticketmaster forklarer til Computerworld, at bot-problematikken især er et problem i USA og Storbritannien, som er to af de mest modne billetmarkeder.

Derimod er Danmark ifølge den internationale billetpusher relativt forskånet for robotter på billetmission.

"Der er bots, der forsøger at komme igennem til Ticketmaster i Danmark, men det er en meget lille del sammenlignet med USA. Da billet-videresalg med profit er forbudt i Danmark, vil ingen opnå nogen fordele ved at købe billetter på unfair vilkår," forklarer Ticketmaster i en mail til Computerworld. 

Fem milliarder bots om året

Ticketmaster afslører samtidigt, at robotter globalt angriber selskabets billetsites omkring fem milliarder gange årligt.

Denne konstante plage bliver bekæmpet med en række værktøjer.

"Vi kæmper hver dag mod bots, så billetterne kan blive tilgængelige for fans og for at gøre købsprocessen lettere. Vi investerer millioner af pund i teknologi og menneskelig moderingen til at identificere og blokere bots," lyder det fra Ticketmaster.

Udover menneskelige moderering oplyser billetselskabet, at der er flere teknologi-lag og data science i spil, når botterne skal stoppes ved billetlugen. 

Læs også:
I dag er kunstig intelligens og bots legetøj - men om få år er det blodigt alvor

Microsofts bot-guru vil udvikle en bot, der kan bestå Turing-testen: Om få år vil vi ikke kunne skelne bots fra mennesker




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere